Krasznahorkai benyomások

2010. július 27. 08:32

A tábor bizonyította, hogy a felvidéki magyar társadalomnak van egy fiatal, tevékeny magja, amelyre lehet építeni.

2010. július 27. 08:32
„E sorok szerzője az elmúlt napokat nem a munkahelyén, hanem a Diákhálózat krasznahorkai nyári táborában töltötte, pihent, koncerteket hallgatott, rengeteget politizált, és most meglehetősen boldog. Elsősorban azért, mert elveszettnek hitte, mégis megtalálta a közügyek iránt érdeklődő fiatalokat.

Nem az MKP új káderei, vagy a Híd második vonalas aktivistái közt: ezek a fiatalok gyengén kötődnek a politikához, »mindössze« szavazók és aktív hírfogyasztók, de annál inkább aktívak a közhasznú szervezetekben, s megvan a véleményük a dolgokról.

Tapasztalt krasznahorkai táborozóként, az elmúlt éveket összehasonlítva is elmondható, hogy ez a rendezvény jó irányba halad. Például egyre jobban hasonlít Tusványosra. Az Erdélyben évente megrendezett »közéleti fesztiváltól« persze még nagyon messze van méreteiben, de a fő üzenetében nem: gondolkodva is lehet szórakozni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!