Üresen szólnak a pápa bocsánatkérő szavai

2010. június 16. 08:40

Éppen azok tapodnak lábbal mindent, ami a Szentlélek valójában, akik magukat a Szentlélek őrzőjének nevezik. Benedek a legkevésbé sem képviseli azt az Istent, akit mi imádunk.

2010. június 16. 08:40
„Gyermekkorom Írországa a katolikus egyház uralma alatt állt. Ha egy püspök végigsétált az utcán, az emberek félreálltak, hogy utat adjanak neki. Ha egy püspök megjelent egy válogatott mérkőzésen, a csapat tagjai térden állva csókolták meg a gyűrűjét. Ha valaki elszúrt valamit, nem azt mondtuk, hogy »Senki nem tökéletes«, hanem azt, hogy »Persze, ilyesmi még egy püspökkel is megtörténhet«.

A szólás találóbb volt, mint gondoltuk volna. XVI. Benedek pápa márciusban pásztorlevélben kért bocsánatot - vagy valami affélét - Írországtól, vezeklésképpen azért, hogy az egyház papjai évtizedeken át követtek el szexuális visszaéléseket a rájuk bízott kiskorúak ellen. Hazámban sokan gondolják úgy, hogy ez a pápai levél sértés: sérti az értelmesen gondolkodó embereket, de sérti a hitünket és magát Írországot is. (...)

Amit Benedek sugall - vagyis hogy az írországi szexuális abúzusok ügye csak az íreket érinti -, az ír katolikusok szemében egyszerre pökhendi és szentségtörő. A Vatikán úgy csinál, mintha nem hinne a minket figyelő Istenben. Éppen azok tapodnak lábbal mindent, ami a Szentlélek valójában, akik magukat a Szentlélek őrzőjének nevezik. Benedek a legkevésbé sem képviseli azt az Istent, akit mi imádunk. Mi a zsigereinkben tudjuk, hogy a Szentlélek az igazság. És ezért tudjuk, hogy Krisztus nincsen ezekkel az emberekkel, bármilyen gyakran emlegetik is a nevét.

Az ír katolikusok diszfunkcionális kapcsolatban vannak a visszaéléseket elkövető szervezettel. A pápának felelősséget kell vállalnia azért, amit alárendeltjei tesznek. Ha katolikus papok molesztálnak gyermekeket, akkor Rómának, nem pedig Dublinnak kell felelnie értük a gyóntatófülkében és a rendőrségi vizsgálatban is. Amíg ez meg nem történik, az ír katolikusoknak nem lenne szabad részt venniük a miséken - nem csak a hozzám hasonló, a Vatikán által könnyen lesöpörhető, politizáló énekesnőknek nem, hanem azoknak az idős hölgyeknek sem, akik minden vasárnap elmennek a templomba. Itt az ideje, hogy megtanuljuk elválasztani az Istent a vallástól, a hitet annak állítólagos vezetőitől.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nicsakkibeszél
2010. június 18. 10:21
"Böjte Csaba, Tőkés László, Csilik Atya, az öreg Tiszi, a megboldogult Imre Atya, Isti, a bolondos káplán, Irene és Helmuth". Kik ezek? Tőkés László egy aktív politikus, erről ismeri mindenki (míg az apostolok sohasem politizáltak, na mindegy ez már keveseket érdekel). Amúgy miért is kellene megvédeniük magukat? Csak nem azt állítja névtelenül, hogy ők is pedofília gyanújába keveredtek? Szerintem jobban jár, ha Krisztus nyomdokait keresné, nem pedig embereket csodálna haszonlesésből.
kérdés
2010. június 18. 09:16
Tessék megkeresni Csaba testvér erre vonatkozó levelét! A gugli, őutána, a legjobb Barát!
kérdés
2010. június 18. 09:10
Amikor elkezdtek fortyogni az indulatok az Egyház EGYES szolgái ellen, akkor Böjte Csaba egy levélben kérte a híveket, hogy mélységesen gondolkodjanak el azon, mennyi lehet személyes ismerőseik közül a tévelygő, a képmutató és hányan azok, akik az Egyházat szívvel-lélekkel szolgálták? Gondoljanak arra a Papbácsira, aki először keresztelte meg őket és jó szívvel emlékezzenek minden áldozásra, minden áldásra és imára. És csöndes lélekkel vizsgáljuk meg magunkban, az áldás, vagy a rossz több-é a szívünkben, lelkünkben ... amit tőlük kaptunk? Ha ezt megvizsgáltuk, akkor tudni fogjuk, kire hallgassunk. Ha legközelebb bajban vagyunk, ha legközelebb segítségre szorulunk, akkor ugyanarra az útra térünk, ahol egyszer már elindítottak, ahol egy életre útmutatást kaptunk. Uszításnak tartom, hogy személyes jó ismerőseim ellenében, sajtóban virágzó, távoli ellenpéldákat dörgölnek orrom alá! Hogyan védekezzen Böjte Csaba, Tőkés László, Csilik Atya, az öreg Tiszi, a megboldogult Imre Atya, Isti, a bolondos káplán, Irene és Helmuth, a jó diakónusok? ... akik mind-mind jóbarátaim? Ők hol kapnak fórumot? Pedig ők minden alkalommal kezüket nyújtották, segítettek nekem, ha nem kértem, akkor is? Kiskulcsosi, Székely ... erre hol hivatkoztál?
kiskulcsosi
2010. június 18. 07:32
Barátaim, kérdezek tőletek valamit. Mit gondoltok, helyénvaló-e a következő írásszöveg fényében a pápát "szentatyá"-nak nevezni? "Titeket azonban ne hívjanak rabbinak, mert e g y a ti tanítótok, ti pedig mind testvérek vagytok. 9 Ezenkívül senkit se hívjatok atyátoknak a földön, mert e g y a ti Atyátok, az égi. 10 »Vezetőnek« se hívjanak benneteket, mert e g y a Vezetőtök, a Krisztus. (Jézus Krisztus, Máté evangéliuma 23:8-10) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!