Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egy temetésről

2010. április 15. 12:30

Gyurcsány Ferenc beszéde hosszú és magamutogató volt, szereptévesztéssel, hangelcsuklással, elmorzsolt könnycseppel.

2010. április 15. 12:30

„Szép közös emlékezés és szánalmas magamutogatás: ez lett Joci/Dávid temetéséből. A szép Jocinak és -ról szólt, sok ember, főként romák, büszkén és emlékezve, saját szavai, majd az ortodox pap szép beszéde - ha szabad ilyet mondani egy temetés kapcsán: jó volt ott lenni.

Majd ami ez után következett: Gyurcsány Ferenc hosszú és magamutogató beszéde, benne a politikai visszatérés ígéretével, kettejük (sic!) közös kimaradásairól a fehér ember felsőbbségtudatával, ahogy halálában magához emeli az elhunyt romát (»aki nagy utat járt be a cigánysortól a köztársaság házáig«), szereptévesztéssel (»eljött a miniszterelnök« - melyik is?), hangelcsuklással, elmorzsolt könnycseppel - jósolhatóan, szánalmasan, mikrofon ragaszkodással, önsajnálattal. És az egyetlen helyénvaló szó - köszönöm - nélkül: az nem része a szótárnak itt. Majd ami ez után következett -- a családtagok, a kormány tagjai, valamint kormányVIP-ek (Kóka, Horn, Hiller volt látható) elvonulása őrök gyűrűjében a sírhoz, a fehér szál virágokkal érkező gyászolók pedig feltartóztatva és elzárva még a koszorúktól is. Kormányőrök akadályozták, hogy a gyászoló romák és nem romák letehessék virágjaikat (»majd háromnegyed óra múlva« - mondta a hangosbeszélő), ősz asszonyok és hajlott öregemberek a kordon mögött keresve, hogy ők hogyan tehetnék a sírra a virágot, majd egy »benti« helyzetfelismerése, és pár virág összegyűjtése, leszegett fejjel való eloldalgás: ez az ő saját ünnepük - a mi temetésünk.

Vége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajduj
2010. április 16. 08:13
Nem szerettem Darócit. De béke poraira! Szerencsétlenről azt mondják, hogy a démonaival küzdött. Ezt elhiszem, mert ezek a démonok állták körül a sírját is.
dadi56
2010. április 16. 06:54
Gy.f a temetésen sem hazudtolta meg magát, ripacskodott, mint mindig. Nem értem a tanácsadóit, nem merik megmondani, vagy megmutatni neki a felvételeket, hogy főnök ne utánozd Nérót, a hibbant római császárt, mert neked sem áll jól.
ravaddisz
2010. április 16. 04:50
szerintem az is undorító hogy az "antigyurcsanyisták" a temetést, mint alkalmat használják fel a Fletó elleni újabb támadásfelületnek.. b*szki. annyiszor leanyáztátok már, meg lehordtátok mindennek.. akkor most miért kell elismételni ezeket egy lapon szerencsétlen Daróczival..? áhh.
cunningham
2010. április 15. 21:06
Azért egy idő után a trendi már annyira trendi, hogy a trendiség egy idő után vércikivé válik. Darab ideig elég bőségesen termelte a babérokat a Gyurcsány-fikázás, sőt, szinte kötelezővé vált, minden utcai lócitrom-kupac ürügyén gyurcsányozni. De telítődött a piac, túlcsordult a pohár, szerintem most már tök gáz. Ha már annyira nem maradt terep, hogy egy depressziós ember öngyilkosságáról is csak gyurcsányozni tudunk, akkor tényleg ideje elgondolkodni azon, hogy új bűnbakot kellene keresni. Ne mondja senki, hogy Fletón kívül nincs még tucatnyi szánalmas balfasz a magyar politikában. Tessék megnézni Kósa ATV-s kínlódását, Fletó sosem volt ilyen mélyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!