Komoly gondok vannak Szoboszlai Dominikéknál

2024. február 13. 12:17

A Liverpoolnak a nyártól új edzőre lesz szüksége, s gőzerővel keresik Jürgen Klopp utódját. Az angolok a Bayer Leverkusent irányító Xabi Alonsót szerették volna megszerezni, ám a spanyol szakember marad Németországban.

2024. február 13. 12:17
Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) congratulates Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (R) at the end of the English Premier League football match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, north west England on December 23, 2023. Liverpool and Arsenal equalised 1 - 1.
Paul ELLIS / AFP

Januárban robbant a bomba Liverpoolban, a futballcsapat vezetőedzője, Jürgen Klopp ugyanis bejelentette, hogy elfáradt, s nem tölti ki a 2025-ig szóló szerződését, az idény végén távozik. A klub persze lázas keresgélésbe kezdett, több név is felmerült, ám egyelőre nem dőlt el, ki lesz a BL-győztes német szakember utódja. A legesélyesebb befutó a Bayer Leverkusennel csodás szezont produkáló Xabi Alonso volt, ám nagyon úgy tűnik, nem ő lesz Szoboszlai Dominikék edzője a nyártól.

Ezt is ajánljuk a témában

A baszk mester másfél éve, 2022 októberében a német Bundesliga utolsó előtti, 17. helyén vette át a Leverkusen vezetését. A szezon végére a kiesőzónából a 6. helyig vezette a csapatot. És most is fantasztikusan szerepel a gyógyszergyáriakkal, a Leverkusen a hétvégén 3–0-ra kiütötte a címvédő Bayern Münchent, és 21 forduló után veretlenül vezeti a Bundesligát. A piros-feketék sportigazgatója, Simon Rolfes bízik a 42 éves edző maradásában. 

„Biztos vagyok benne, hogy marad nálunk. Egyrészt a szerződése miatt, másrészt, mert nagyon jól érzi magát Leverkusenben. 

Tisztában van vele, milyen nagyon jó a csapatunk, és hogy a következő évre is milyen jók a kilátásaink. Semmi sem utal mindennek a felborítására” – vette észre a Ripost, mit mondott Rolfes az egykori liverpooli közönségkedvenc jövőjéről.

Pedig Xabi Alonso tökéletes megoldás lett volna az angolok gondjaira. A spanyol világbajnok éveken át, öt szezont játszott a Liverpoolban, amellyel a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

A szurkolók imádták, az öt év alatt 141 mérkőzésen lépett pályára, amelyen 15 gólt szerzett. Tehát remekül ismeri a klubot, valamint a játékfelfogása, az általa alkalmazott támadó taktika tökéletesen illene Szoboszlaiék stílusához.

A hírek szerint a Liverpoolnál még nem pánikolnak, de azért gondok vannak, hogy ki irányítsa Klopp után a csapatot. A német szakember megfelelő utódját nagyon nehéz megtalálni, s ezt egyre jobban tudják a klubvezetésben is.

Fotó: Paul Ellis/AFP

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. február 13. 14:33
A fekete sapkás bácsi is pedofil, mint a püspök és a DrMEÚr?
Mandiner444hu
2024. február 13. 13:09
Talán egy új tetoválás segítene
Paenumbra
2024. február 13. 12:40
Így kell árat strófolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!