Milyen esélyei maradtak Szoboszlaiéknak a bajnoki címre?

2024. április 25. 09:20

A Liverpool 2–0-ra kikapott a városi rangadón az Evertontól, s ezzel lehet, hogy a bajnoki cím is elúszott a Vörösök számára. Szoboszlai Dominik 63 percet töltött a pályán, lecserélésekor a lábát fájlalta.

2024. április 25. 09:20

Nyitókép: Paul Ellis/AFP

 

Szerdán este 244. alkalommal találkozott egymással a két liverpooli Premier League-csapat, az Everton és a Liverpool. Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 29. fordulójából elhalasztott mérkőzést az előbbi otthonában, a Goodison Parkban rendezték. A vendégeknek nagyon kellett volna a győzelem, hogy versenyben maradjanak a bajnoki címért tartó harcban az Arsenallal és a Manchester Cityvel. A kiesés elöl menekülő Everton megérdemelten nyert 2–0-ra.

A Pool vezetőedzője, Jürgen Klopp a mérkőzés után megjegyezte, most már abban sem lehetnek biztosak, hogy a Liverpool a legjobb négy között, azaz a Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végez a PL-ben. Ez azért erős túlzás, mert 14 ponttal vezetnek az 5. helyen álló, két meccsel kevesebbet játszó Tottenham előtt, és már csak négy forduló van hátra. A szakember csalódottsága ugyanakkor érthető. Kloppnak ez lesz az utolsó idénye a liverpooli kispadon, a nyáron távozik, s szeretett volna valami szép eredménnyel, mondjuk egy aranyéremmel búcsúzni.

Az 56 éves német mester nagyon kritikus volt az Everton elleni vereség után, de leginkább magát okolta az elmaradt gólokért.

„Nagyon csalódott vagyok, mert bután futballoztunk, az Everton kezére játszottunk. Rögzített helyzetből kaptunk két gólt, miközben tudjuk, hogy ez az Everton erőssége. Az első találatuk után mi támadtunk, ziccereket alakítottunk ki, de egyiket sem tudtuk belőni. Sajnos a második góljuk után megzavarodtunk. Nem tudtunk fordítani, egyszerűen nem voltunk elég jók, ez az igazság. Őrület, hogy mennyire sok helyzetet alakítottunk ki a legutóbbi négy meccsen. De én nem tudtam gólt szerezni, ám most mégis én vagyok a felelős azért, hogy nem találunk a kapuba. Bocsánatot kérek a szurkolóinktól. Nehéz időszakban vagyunk, ez jól látszik. Jobban kellett volna játszanunk, ezért kapunk ki az Evertontól” – mondta csalódottan Klopp.

Virgil Van Dijk sokkal keményebben fogalmazott az edzőjénél a csúfos vereség után.

„Mindenkinek tükörbe kell néznie, és meg kell kérdeznie magától, hogy tényleg meg akarja-e nyerni a bajnokságot? 

Sok szempontból nagyon csalódott vagyok. Mindenkinek meg kell néznie a saját teljesítményét, hogy tényleg mindent belead a pályán. Ennél sokkal jobban kell teljesítenünk, ha még bármit is szeretnénk elérni. Nem hagyhatjuk, hogy a szezon úgy fejeződjön be, mint a ma este” – véli a Liverpool holland válogatott védője.

Javítani szombaton lehet majd a West Ham United ellen hazai pályán.

Szoboszlai Dominikot a második félidő derekán lecserélte Klopp. A magyar válogatott futballista fájlalta a lábát, amikor lejött a pályáról. Az állapotáról egyelőre nincs információnk. Az egész Pool rosszul szerepelt ezen az estén, de a helyi lap, a Liverpool Echo szerint ketten még az átlagnál is gyengébbek voltak: Ibrahima Konaté és Szoboszlai Dominik 3-as értékelést kapott. Az újság azt írta, mindketten lefelé lógtak ki ebből a gynege Liverpoolból.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­A­­ ­d­­­ö­­g­­ö­­s­ ­l­á­n­y­­o­­­k­­ ­v­­á­r­­­n­­­a­­k­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
rebekakedves
2024. április 26. 06:54
Velemenyem szerint ha tul sok kivalo jatekos van kioltjak egymast, a masik hogy Salah mar fejben nem iPLven van. Megis a feladat ot hrlyzetbe hozni, ami megvalosul de amr nem tudja golra valtani. Harmadik oroblema hogy Szobi feladata a tamado kozeppalyan hogy labdat azerezzen es helyzetbe hozza a tamadokat es ezt tokeletesen meg is csinqlja, de azert lehet e kicsit csisbesuebb hogy legalabb felidonkent egyszer ketszer egy tavoli rugassal Beprobalkozhatna. Ugy latszik mintha kifejezetten le lenne tiltva a rugasokrol.
akkor ki
2024. április 25. 21:14
Kurva kibaszott mandiner! Megírok telón 990 karaktert, dolgozok vele és a kibaszott mandi kivág innen és jelentkezhetek be újra de minden eltűnt! Ez nagyon gáz! Mégis kik kezelik ezt az oldalt?! Pancserek valószínű! Tegyék már rendbe ezt a fórumot!
lynx
2024. április 25. 18:36
Szerintem a játékos állomány kitűnő. A baj nem ott van. A menedzsment, a hal feje, azzal van baj. Guardiola is, Arteta is jobb Kloppnál. Unai Emery meg Iraola is. Ezek a La Ligából jöttek, ezek játszanak, ezek művészek, ezek latinok. Klopp meg meg egy hajtós német, csak ez ma már kevés, nem elég rohanni, futni, letámadni, a diót fel is kell tudni törni. Erőből nem fog menni a nagyok ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!