Ez ám a nagy hír! Az Eb-esélyesek között vannak Szoboszlaiék is

2024. március 29. 21:20

A labdarúgással foglalkozó egyik neves angol szaklap elkészítette a nyári Európa-bajnokság friss erősorrendjét, s ebben a magyar válogatott a mezőny 8. legerősebb együttese!

2024. március 29. 21:20
Szoboszlai Dominik (középen) a Magyarország-Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzés után a Puskás Arénában 2024. március 22-én. A magyar válogatott 1-0-ra győzött - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A nyári Európa-bajnokság közeledtével a brit Goal.com elkészítette a kontinens válogatottjainak friss erősorrendjét a tornára. És örömmel konstatálhattuk, hogy az oldal szerkesztői mennyire nagyra tartják Marco Rossi csapatát, amelyet jelenleg a 8. legerősebb együttesnek tartanak Európában.

„Egy kicsit megszenvedtek a célszalag átszakításával, de az a tagadhatatlan, hogy elképesztő fejlődésen ment át a csapat a sikertelen 2022-es vb-selejtezők óta. Marco Rossi csapata sorozatban harmadszor jutott ki az Eb-re a bulgáriai 2-2-es döntetlennel, Alex Petkov utolsó perces öngóljának köszönhetően. Az utolsó csoportmeccsen aztán már a csapat sztárja, a Liverpool klasszis középpályása, Szoboszlai Dominik ismét formában volt, két gólt rúgott Montenegrónak, így a csapat veretlenül tudta le a selejtezősorozatot. Igaz, hogy a magyar keret nem a legerősebb, de a Szerbia elleni oda-vissza győzelem megmutatta, hogy nem szabad őket lebecsülni. És valóban semmi okuk félni, főleg nem a gyenge skótoktól és a fogatlan svájciaktól, de még a házigazda németektől sem” – idézi az Origo a számunkra roppant hízelgő rövid elemzést.

A magyar válogatottat az elemzés szerint csak az abszolút világklasszis hetek előzik meg, azaz sorrendben a vb-ezüstérmes Franciaország, a Cristiano Ronaldóval felálló Portugália, Belgium, Anglia, a házigazda Németország, Spanyolország és a címvédő Olaszország. Az elemzésben olyan országok is vannak mögöttünk, mint Hollandia (10.), vagy a vb-bronzérmes Horvátország (11.).

A nyári Európa-bajnokságon velünk egy csoportban szereplő svájciakat a 16., míg a skótokat csak a 20. helyre tették az erősorrend alapján a Goal.com-nál. A Szoboszlaiék által a múlt héten a Puskás Arénában rendezett felkészülési meccsen 1–0-ra legyőzött török válogatott a 13. a listán. Bízunk benne, hogy remek, hozzáértő szakemberek dolgoznak az angol szakportálnál, és a magyar válogatott valóban ott lesz a németországi Eb-n a legjobb nyolc csapat között, és az elődöntőbe jutásért játszhat.

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­ö­­­g­­­ö­s­ ­­­l­­á­­­n­y­­­o­­k­­­ ­v­­­á­­­r­n­­­a­­k­­­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
ravens01
2024. március 30. 18:07
0-1 és 0-4 után én is ezt írnám...
gyaloggos
2024. március 30. 14:21
BLGIUMOT és HOLLANDIÁT a legjobb négybe jutók esélyeseként említettem, szerintem nem ESÉLYTELENEBBEK, mint a franciák, angolok, portugálok, olaszok, németek.
gyaloggos
2024. március 30. 14:08
LEGYEN úgy, DE! SVÁJC eredményeit megtekintvén látható, hogy NAGYON nehéz őket megverni! SKÓCIA sem gondolom, hogy fogatlan oroszlán lenne, bizonyára ők sem lesznek könnyű ellenfél. S BELGIUM, HOLLANDIA sem kutya!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!