Jászapáti Petra negyedik lett 1500 méteren a gdanski kontinensviadalon! Döntőben a női váltó!

2023. január 14. 14:13

Jászapáti Petra Európa-bajnoki negyedik lett 1500 méteren a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n, Nógrádi Bence 500 méteren hatodik. Bejutott a holnapi döntőbe a 3000 méteren remeklő magyar női váltó.

2023. január 14. 14:13
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Jászapáti Petra egyre meggyőzőbb az európai mezőnyben

Ez az első kontinensviadal, amelynek az országváltást kezdeményező Liu fivérek nélkül vég neki a magyar short-track válogatott. 

Jászapáti Petra, a magyar csapat egyik legkiemelkedőbb egyénisége futamgyőztesként került az 1500 méteres női verseny döntőjébe. Jászapáti Petra, aki a két évvel ezelőtti kontinensviadalt koronavírus-fertőzés mint kellett kihagynia, a tavalyit pedig törölték, régóta várt arra, hogy megmutathassa mire képes.

A kettes pályáról jó rajttal indult neki a leghosszabb egyéni távnak, és szép versenyzéssel végül a negyedik helyen zárt, a döntőt a hollandok kiválósága, Suzanne Schulting nyerte.

Nézze meg, hogy futott Jászapáti Petra a mai 1500-as döntőben: 

 

 A nap másik magyar egyéni döntőse, a húszesztendős fiatalember, Nógrádi Bence 500 méteren, első egyéni Eb döntőjén picit megilletődötten versenyzett, kissé el is fáradt és végül a hatodik helyen zárt, így a tavalyi olimpiai váltóval szerzett hatodik helyezése után, már van egy egyéni Eb pontszerző helye is. A versenyszámot az olasz Pietro Shigel nyerte. Nógrádi Bence személyes értékelésekor elmondta az M4 Sportnak, hogy nagyon örült a döntőnek, de  úgy vélte:

„Idegesebb voltam, mint vártam és úgy érzem az első háromnegyed körön múlt, ott nem voltam elég éles" – mondta az FTC versenyzője. 

A képen: Nógrádi Bence a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 500 méteres versenyének selejtezőjében a Hala Olivia sportcsarnokban a lengyelországi Gdanskban 2023. január 13-án. MTI/Illyés Tibor
A képen: Nógrádi Bence a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 500 méteres versenyének selejtezőjében a Hala Olivia sportcsarnokban a lengyelországi Gdanskban 2023. január 13-án. MTI/Illyés Tibor

A nap másik nagyszerű híre, hogy a 3000 méteres női váltóban bejutott a magyar egység a holnapi döntőbe, a Kónya Zsófia, Jászapáti Petra, Bácskai Sára és Sziliczei-Németh Rebeka összeállításban, így versenybe szállhat az Eb érmekért.

Ön már szavazott? Mit gondol, nyerhet érmet a magyar válogatott a Liu fivérek nélkül? 

A nyitóképen: Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női 1500 méteres versenyének negyeddöntőjében a Hala Olivia sportcsarnokban a lengyelországi Gdanskban 2023. január 13-án.MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2023. január 15. 10:21
Gratulálok a versenyzőknek! További sok sikert! Hajrá magyar sport!
Senki Alfonz
2023. január 15. 09:06
A férfi váltó azért esett ki, mert az angol fickó bal lábával kilökte a magyar jobb lábát. Miért nem tették be bírói döntéssel a csapatunkat a döntőbe? Azt már nem is mondom, hogy a hülye magyar riporter nem látta a lábas lökést, akasztást!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!