Ezüstérmes a magyar női váltó! Jászapáti Petra Európa-bajnoki bronzérmes 1000 méteren! Két magyar érem a Liu-korszak után is

2023. január 15. 15:03

Fantasztikus! Ezüstérmet nyert a női váltó és megvan az első magyar egyéni Eb-érem is a gdanski rövidpályás Európa-bajnokságon. Itt a cáfolat a kétkedőknek a Liu fivérek utáni korszakra, vagyis nem maradtak érem nélkül a magyarok az országváltó testvérpár sikerkorszakát követően sem. A női váltó a hollandok mögött ezüstérmes 3000 méteren, Jászapáti Petra 1000 méteren nagyszerű versenyzéssel nyert bronzot.

2023. január 15. 15:03
null
Csisztu Zsuzsa

Megvan az első magyar Eb érem a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n, a Liu fivérek nélkül is!

Cikkünk folyamatosan frissül.

Fantasztikus! Megvan az első magyar Eb-érem a gdanski rövidpályás Európa-bajnokságon, nem maradtak érem nélkül a magyarok a Liu fivérek nélkül sem.

Jászapáti Petra nagyszerű versenyzéssel szerezte meg pályafutása első Eb-érmét, egy értékes bronzot, amely már régóta érett számára. Világkupa győzelme volt már a magyar olimpiai bronzérmesnek, aki tavaly Pekingben tagja volt a vegyes váltónak, de a szakma az egyéni érmet várta tőle nagyon és nem is kellett tovább várakozniuk, hiszen a mai 1000-es döntő elhozta ezt számára. 

A versenyszámot a belga Hanne Desmet nyerte, meglepetésre legyőzve az abszolút esélyes holland Suzanne Schultingot.

A képen: A pillanat, amikor Jászapáti Petra Eb-bronzérmesként célba ér. A harmadik helyen végzett Jászapáti Petra (b) a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női 1000 méteres versenyének döntőjében a lengyelországi Gdanskban, a Hala Olivia sportcsarnokban 2023. január 15-én. Mellette a második helyezett holland Suzanne Schulting (k) és a győztes belga Hanne Seidel (j) MTI/Illyés Tibor
A képen: A pillanat, amikor Jászapáti Petra Eb-bronzérmesként célba ér. A harmadik helyen végzett Jászapáti Petra (b) a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női 1000 méteres versenyének döntőjében a lengyelországi Gdanskban, a Hala Olivia sportcsarnokban 2023. január 15-én. Mellette a második helyezett holland Suzanne Schulting (k) és a győztes belga Hanne Seidel (j) MTI/Illyés Tibor

A német Anna Seidel a döntőben kicsúszott és így kiszállt a versenyből.

Somodi Maja a B-döntőben a nagyszerűen szerepelt, végül a nyolcadik helyen zárt.

Ezzel nem szakadt meg a remek sorozat: a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott 2006 óta minden Európa-bajnokságon szerzett érmet.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, GDANSKNők. 1000 m. Európa-bajnok: Hanne Desmet (Belgium) 1:32.443, 2. Suzanne Schulting (Hollandia) 1:32.524, 3. Jászapáti Petra (Magyarország) 1:32.64

A magyar vegyesváltó a Bácskai Sára, Kónya Zsófia, Nógrádi Bence és Tiborcz Dániel összeállításban megnyerte a B döntőt és így az ötödik helyen zárt,

amelyik versenyszámot a holland egység nyerte az Eb-k történetének első ízben megrendezett vegyesváltójában. 

A nap magyar szempontból zárószámát a nők 3000 méteres váltója jelentette, s már az is nagyon ígéretes volt, hogy a mieink a  Bácskai Sára, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczai-Németh Rebeka összeállításban bejutottak a döntőbe, igaz ugyan, hogy hat egység nevezett ebben a versenyszámban, azok azonban bombaerős csapatoknak tűntek. 

Második helyről rajtoltak a mieink és Hollandia után beálltak a mieink a második helyre az utazó-sebességükkel. Végig tartva ezt a pozíciót, a magyar egység a hollandok mögött és az olaszok előtt bejött a második helyre, ami egészen kivételes lezárása az Európa-bajnokságnak.

Ezüstérmes tehát a magyar női váltó!

 

A Mandiner olvasók eddig elsöprő többséggel szavaztak arra, hogy lesz magyar érem az Eb-n a Liu-fivérek utáni korszakban is, nekik lett igazuk. 

 

A nyitóképen:  A holland Suzanne Schulting (b) és Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női 1000 méteres versenyének elődöntőjében a lengyelországi Gdanskban, a Hala Olivia sportcsarnokban 2023. január 15-én.MTI/Illyés Tibor

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csisztuzsuzsa
2023. január 17. 13:17
Látom annyira fontos volt, hogy relativizáljon két Eb érmet, hogy háromszor is leírta. Nem sokat tudhat a háttérről, ha komolyan gondolja, hogy Linát tudatosan "távolította el" a szövetség, és itt nem az volt a kérdés, hogy a lányok mire képesek - hanem hogy a sportágba mennyi potenciál maradt - a fivérek távozása után. Ez egy fiatal csapat, ami szerencsére nem omlott össze, noha van hova fejlődnie, de azért ne "fikázzunk le" két Eb érmet és több értékes helyezést.
csisztuzsuzsa
2023. január 17. 13:17
A sportágról és annak eredményességéről van szó, hiszen ha feltűnt volna épp Liu fivérekkel nyert vegyes váltóban olimpiai bronzot a sportág. A kérdés az volt tehát, hogy az országváltásukkal marad-e annyi potenciál és tehetség a magyar válogatottban, hogy bárki, akár férfi, akár női versenyző érmet nyerjen, kedves pikírt olvasó. Erről van tehát szó, és a válasz megérkezett, igen maradt!
zoles
2023. január 17. 13:12
Bravó!
pollip
2023. január 16. 19:41
Gratulálok!:-)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!