Véget ért az evezősök luzern-i világkupája

2012. május 27. 21:09

Az olimpiai pótkvalifikációs verseny után az evezősök idei 2. világkupájával folytatódtak a versenyek a luzern-i Rotseen.

2012. május 27. 21:09
Orbán Gergely

Vásárnap az olimpiai számok A-döntőivel záródott a FISA világkupa sorozatának második helyszíne a luzern-i Rotseen. A hét első felében ugyancsak itt zajlottak a londoni olimpiára készülők utolsó kvalifikációs lehetőségei. A magyar csapatok közül a Varga Tamás Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárnak sikerült kvalifikálnia magát az ötkarikás játékokra.

A pótkvalifikációs versenyek miatt a magyar evezős válogatottat mindösszesen a Vermes Péter és Markgruber Balázs alkotta könnyűsúlyú kettes képviselte, ők összesítésben a 10. helyet szerezték meg a szombati B-döntőkben.

A második világkupára érkezett meg a legtöbb nagyágyúja a sportágnak. Az új-zélandi és a kanadai csapat is most versenyzett a nemzetközi vizeken először.

A női kettesek mezőnyében a brit Helen Glover és Heather Stanningnagy meglepetésre megelőzték 2011-es világbajnok új-zéland-i Juliette Haigh-t és Rebecca Scown-t, harmadik helyre szorítva az Egyesült Államok csapatát. A férfi kettesek mezőnyében az új-zélandi Bond és Murray folytatták a 2009 óta tartó győzelmi menetüket.

A női kettesek után a következő nagyobb meglepetést a kanadai Douglas Vandor, Morgan Jarvis könnyűsúlyú kétpár okozta, akik tavaly a világbajnokságon 11. helyet szerezték meg, de az elő és középfutamok alatt jó időket eveztek most. Rajt után egyből az élre álltak és francia Stany Delayre ésJeremie Azou, akiket az új-zélandi VB ezüstérmesek és a dánok követtek. A másik nagy meglepetés, hogy a világ és olimpiai bajnok angol csapat a mezőny végén állt. A verseny végére azonban a kanadaiak visszaszorultak és a franciák mögött az új-zélandi és dán csapat ért a célba a dobogós pozíciókon.

A férfi egypár evezősök mezőnyében a cseh Ondrej Synek megtartotta a Belgrádban mutatott jó formáját és elsőként ért be az a VB címvédő Mahe Drysdale előtt, akit szorosan követett a kubai Angel Rodrigues. A női egypár evezősök között ugyancsak az élen végzett a kínai Zhang, aki ezzel másodszor is az élre állhatott az világkupa sorozatban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!