Egy hely, ahol mindent megtudhat a közszolgálatról! (X)

2023. október 19. 12:04

2023. október 19. 12:04
null

Külpolitika, víztudomány, kibervédelem, hadtudomány, diplomácia, mesterséges intelligencia, rendészettudomány – és minden, amit a közszférában, a közszféráról tudni kell: ez a ludovika.hu portál, amelyen naprakész információk találhatók a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez kapcsolódó tudományágakról és a társadalmat érintő aktuális kérdésekről. Cikkek, blogok, podcastok, videós tartalmak – mindenről közérthetően.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tudományos-ismeretterjesztő platformja, a ludovika.hu tartalmait azzal a céllal készítjük, hogy a közérdeklődésre számot tartó témákat, a legfontosabb tudományos eredményeket, az NKE-n folyó kutatásokat, az ott oktatott témákat olvasmányos és közérthető módon mutassuk be.  A 2020-ban indított portálon rendszeresen beszámolunk egyebek mellett a vízgazdálkodás, a környezetvédelem, a biztonságpolitika, a kibervédelem, a had- és rendészettudomány és a diplomácia világáról. 

Naprakész és részletes információkkal segítik az olvasókat az NKE oktatóinak és kutatóinak társadalmunk aktuális kérdéseihez kapcsolódó szakértői cikkei a Ludovika Blogtéren, ahol a szerzők 13 blogban a társadalom, a gazdaság, a kormányzás, a környezet, a technológia és a geopolitika aktuális kérdéseivel foglalkoznak. Platformunkon lehetőséget kínálunk mindenkinek, hogy megtalálhassa a számára legrelevánsabb tartalmakat, megkaphassa a választ az őt érdeklő kérdésekre és tágíthassa saját látóterét. Az Öt Perc Európa Blog bejegyzései Európa és a közép-kelet európai régió történéseiről, valamint az uniót illető világpolitikai eseményekről szólnak. Az Európa Stratégia Kutatóintézet munkatársai által jegyzett felületen a szakértők napi rendszerességgel reagálnak az aktualitásokra. A Ludecon Blog a Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézet szakértői írásait tartalmazza, fókuszában a magyar gazdaságot érintő vállalati, gazdaságpolitikai és világgazdasági témák állnak. A Messzelátó Blog a nemzet, a régió és Európa számunkra legfontosabb kérdéseiről jelentet meg rendszeresen friss írásokat. Ez csupán néhány ízelítő a mindennapjainkat meghatározó, az NKE tudományos munkatársai által feldolgozott támákból. Ha széles körű, az adott témát több nézőpontból megvilágító folyamatokról, trendekről, módszerekről, megoldásokról tájékozódna, kattintson a Ludovika Blogtérre és böngésszen tematikus blogjaink kínálatában.

A szerdánként jelentkező Ludovika Podcast adásaiban az NKE oktatói és kutatói 20-30 perces beszélgetésekben szélesítik a hallgatók látókörét egyebek mellett a külpolitika, a víztudomány, a kibervédelem, a hadtudomány, a diplomácia, a mesterséges intelligencia és a rendészettudomány témákban. Műsorunk sajátossága, hogy az NKE tudományos munkatársai a köz szolgálatában dolgozó vagy a köz szolgálatát oktató szakértők, akik különleges és egyedi látásmóddal világítják meg napjaink legégetőbb környezeti, társadalmi, gazdasági, közéleti és fenntarthatósági kérdéseit.

A portál Magazin rovatában egyebek mellett kutatói portrék, megjelenés előtt álló, illetve frissen megjelenő kiadványok és szakkönyvek ajánlói olvashatók, valamint beszámolók az egyetemen zajló tudományos konferenciákról, workshopokról, neves külföldi tudósok, szaktekintélyek előadásairól.

Keresse cikkeinket és műsorainkat minden nap!  

Ludovika.hu – tudomány mindenkinek!

 

(X)

Fotók: Ludovika