Aki megtagadja az oltást, attól Szingapúr megtagadja az ingyenes egészségügyi ellátást

2021. november 17. 20:27

Mivel az oltatlanok felélik az egészségügyi erőforrásokat, a szingapúri kormány hétfőn közölte, hogy a továbbiakban nem fedezi az oltást megtagadók orvosi költségeit abban az esetben, amennyiben elkapják a Covidot és ezzel kapcsolatban kezelésre szorulnak.

2021. november 17. 20:27
null
Fekete Kíra

Amíg a járványhelyzet nem enyhül, addig az állam továbbra is fedezi a beoltottak Covid okozta orvosi költségeit, illetve a tizenkét év alatti gyermekek és más okból olthatatlan emberek orvosi számláját – írta meg a The Washington Post.

és aránytalanul élik fel az egészségügyi erőforrásainkat” – áll a szingapúri egészségügyi minisztérium hétfői közleményében.

Grafikon: Statista.com
Grafikon: Statista.com

Ong Ye Kung egészségügyi miniszter egy hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy ebben a rendszerben a be nem oltottak költségeit továbbra is „nagy mértékben támogatják” – számol be róla a Yahoo News.

Ong azt is hozzátette, hogy „a kórházak annak örülnének a leginkább, ha egyáltalán nem kellene számlát kiállítaniuk ezeknek a betegeknek, de csak így tudják az oltásra jogosult oltatlanokat arra buzdítani, hogy oltassák be magukat”.

Szingapúrban a koronavírus elleni védőoltásra jogosultak 85 százaléka van beoltva, és 18 százalékuk kapott emlékeztető oltást.

A városállamban az elmúlt 28 napban mintegy 91 ezer új koronavírus-fertőzést regisztráltak,

amelynek 98,7 százaléka tünetmentes vagy enyhe tünetekkel vészelte át a megbetegedést – adta hírül az egészségügyi minisztérium.

November 7-ig 1725 ember került kórházba a koronavírus miatt Szingapúrban. Közülük – az egészségügyi minisztérium szerint – 301-en szorultak oxigénellátásra, 62-en szigorú megfigyelés alatt állnak az intenzív osztályon, 67 főnek pedig kritikus az állapota. Ezzel Szingapúrban jelenleg 68,5 százalékos az intenzív osztályok kihasználtsága.

Borítókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szeredai
2022. október 25. 23:39
Érvelési hibád neve: csúszós lejtő. Ugyanaz, mint amikor akinek elege van a holokauszt megemlékezésekből, arról azt mondják, gázkamrába küldené a zsidókat.
Zsaturnuzs
2021. november 23. 15:41
Az oltást segédápolók is be tudják adni, sőt, hozzátartozók is (eltekintve a vakcinák csomagolásától és kezelési előírásaitól). Mi több, cukorbetegek stb. önmagukat is "beoltják" inzulinnal. Ilyen egyszerű feladatot a legsötétebb afrikai egészségügyi ellátás is tökéletesen meg tud oltani. Viszolyogni persze bármitől lehet.
ujujuj
2021. november 23. 15:40
Ezt csak egy szóval tudom kommentálni: HELYES. Egy covidos-kórházi kezelése átlag 20millió forint az egészségügynek. Ha rendelkezésre áll az oltás, de valaki elutasítja, ő dolga, de azt ne várja már el, hogy az állam fizesse a kórházi kezelést. Hogy 20milliót kiadjon egy olyan kezelésre ami megelőzhető lett volna 5-10-20 ezerből.
zeal
2021. november 23. 15:40
Jó, de azért valljuk be, hogy az emberek egy nem kis része okkal viszolyog az eü-től, és szeretné olyan messzire elkerülni, amilyen messzire csak lehet. Az emberek úgy állnak hozzá az eü-höz és egymáshoz, éppen amilyen tapasztalatokkal rendelkeznek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!