Nagy átállásra készül a McDonald's

2021. június 25. 14:24

Míg a legtöbb gyorsétterem és kisvállalkozás azért küzd, hogy minél olcsóbb munkaerőt találjon, addig Amerika legnagyobb gyorsétterem franchise-ja, a McDonald’s más lehetőségeknek nyitott ajtót.

2021. június 25. 14:24
null

Legújabb fejlesztésükkel egy olyan mesterséges intelligencia alapú szoftvert vezetnek be az éttermekbe, melyek a drive-in rendszerben működő hangalapú rendelésfelvételt automatizálják. Ez a technológia az esetek körülbelül 85 százalékában hatékonynak és megbízhatónak bizonyult, és a rendelések 80 százalékát képes lenne átvenni az emberi munkaerőtől.

A technológia már 2019 óta a vállalat birtokában van. Azonban eddigi fejlesztéseik során inkább a vendégélmény javítása állt a központban, így került például a legtöbb forgalmas étterembe kiosk pult, amelyen keresztül mindenki magának választhatja ki a rendelni kívánt termékeket.

Az automatizálás és a mesterséges intelligencia bevezetése a vendéglátásba egyre elterjedtebb trend, mely nem csak a munkaerő költségeket spórolja meg az üzemeltetők számára, hanem a termelést is hatékonyabbá teszi. 

A vezérigazgató szerint a technológia teljeskörű bevezetése körülbelül két évet vehet igénybe, ugyanis a 10 chicagói “bázis mekiből” most az Egyesült Államok 14.000 éttermébe vezetik be a rendszert, ami jelentős ugrásnak számít.

Ezenkívül felmerült az ötéves tervben a McDonald’s konyháinak automatizálása is például intelligens sütőkkel és grill lapokkal, azonban nem biztos, hogy ez a franchise ügyfelek számára is jó üzleti döntés lenne, így erről még nem döntöttek véglegesen.

A cikk szerzője Blősz Dalma
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!