Mintegy százezer forintot spórolhatnak meg a nagycsaládosok szeptemberben

2020. augusztus 23. 20:55

Mintegy százezer forintot spórolhatnak meg a nagycsaládosok szeptemberben az ingyenes tankönyv és étkeztetés biztosításának, valamint az iskolakezdési hozzájárulásoknak köszönhetően – közölte a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

2020. augusztus 23. 20:55
null

Király Nóra emlékeztetett: az ingyenestankönyv-program 2013-ban kezdődött. Akkor az első évfolyamosok kaptak ingyen tankönyvet, majd évről évre bővült a kör, így idén már minden gyermek ingyenesen jut hozzá a tankönyvekhez.

A kormány kiemelten kezeli a gyermekek étkeztetését is, ezért az iskolában a rászoruló gyerekek ingyen, a nagycsaládosok 50 százalékos kedvezménnyel étkezhetnek, az óvodában és bölcsődében pedig mindkét körnek ingyenes az étkeztetés – mondta.

 Hozzátette: ezek mellett nagy segítség a családoknak a családi pótlék előrehozása is.

(MTI)

Fotó: MTI/Balázs Attila


 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. augusztus 24. 23:21
Ettől hideglelést kap Vénaszáj meg a többi magyargyűlölő buzisimogató.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!