Kutatás: Ezeket a tárgyakat lopják a turisták a hotelekből

2019. december 16. 21:27

A Wellness Heaven 1157 szállodaigazgatót kérdezett meg, hogy kiderüljön, elsősorban törölközőt és köntöst tulajdonítanak el a vendégek a hotelekből, de előfordult, hogy kitolták a zongorát is. Az ötcsillagos hotelek vendégei általában drágább tárgyakat visznek haza, mint a négycsillagos vendégek.

2019. december 16. 21:27
null

Zongorától a trófeáig

A kutatás szerint előfordul, hogy zongorát, tévét, kitömött állatokat, vagy egy kellemes alvás után akár a matracot viszik haza a turisták.

Különösen nagy szakmai tapasztalat kellett ahhoz, hogy egy berlini hotelből a vendégek a fürdőszoba berendezését is leszereljék. A zongorát egy olasz hotelből vitték el, egy brit hotelből pedig az ajtón lévő számokat vitte haza valaki emlékbe. Salzburgban egy szauna bútorzatát lopták el, egy francia hotelben pedig egy vadkan fejét vitte volna haza a vendég. Hifi rendszert is szereltek már ki egy német hotel wellness részlegéből.

 

Mindenki másként csinálja

A kutatás szerint a német és a brit szállodai vendégek meglehetősen unalmas mintákat követnek és a törülközők illetve fürdőköpenyek mellett elsősorban a kozmetikumok és a piperecikkek állnak célkeresztjükben. Ezzel szemben az osztrákoknál az edények és a kávéfőzők tűnnek el leggyakrabban. Az olaszok a borospoharakat szállodai emléktárgyakként kezelik, Svájcban pedig a hajszárítók kelendők. Franciaországban a tévék és távirányítók a legnépszerűbbek. A holland vendégek gyakorlatiasak, ők égőket és WC-papírt tesznek el.

Érdekesség, hogy az ötcsillagos hotelekben a lopások is sokkal nagyobb értékűek, mint a négycsillagos helyeken, így a legnevesebb helyeken megszálló vendégek különösen kedvelik a műalkotásokat és a televíziókat.

Otthon folytatják a nyugodt pihenést

Egyes vendégek annyira jól érzik magukat a szállodákban, hogy ugyanazt a matracot vásárolják meg, amelyen aludtak. Mások viszont inkább ellopják azokat. A német cég kutatása szerint legalább 48 matrac tűnt el a vendégszobákból több mint 1100 négy- és ötcsillagos európai szállodában. Az ötcsillagos szállodák vendégei nyolc százalékkal nagyobb valószínűséggel lopják el a matracot, talán azért, mert azok kényelmesebbek, mint a négycsillagos hotelekben használt matracok. Ez persze sokkal kevesebb, mint a közel 900 törülköző vagy 753 fürdőköpeny, ami eltűnt a vizsgált hotelekből.

A lopások sok esetben éjjel történnek, olyan helyeken, ahol a lifttel egyenesen a földalatti parkolóba lehet lejutni, de a megkérdezett igazgatók szerint előfordult, hogy valaki az ablakon dobta le a matracot, hiszen az kevésbé sérülékeny. Évente a világban 60 millió dollár értékben tulajdonítanak el matracokat hotelekből. A hotelek ezeket a költségeket igyekeznek beépíteni az árakba ahelyett, hogy a vendégeket zaklatnák vagy rendőrt hívnának.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. január 22. 22:12
"Ha kedd van, akkor ez Belgium." Nincs új a nap alatt.
atila68
2019. december 17. 16:32
A hollandokon nagyon nem vagyok meglepve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!