Az Északi mitológia második a Bookline sikerlistáján

2017. február 15. 13:34

Úgy tűnik, Neil Gaiman már nem csak világszinten, de Magyarországon is végleg átment a fősodorba: az Agave Könyvek által gondozott új könyve, az Északi mitológia jelenleg második a Bookline sikerlistáján. Ritkán látni ilyen magasságokban zsánerkönyveket ezen a listán.

2017. február 15. 13:34

Ritka, hogy egy sci-fi vagy egy fantasy-kötet a hazai sikerlisták élére verekedje magát, most mégis ez történt: Neil Gaiman új könyve jelenleg második a Bookline sikerlistáján. Az Északi mitológia című könyvben a kortárs fantasztikum élő legendája fogta a klasszikus északi istenekről szóló mítoszokat, és modern, olvasmányos formában írta újra azokat több forrásból dolgozva, a szokásos gaimani humorral megfűszerezve.

A listát átpörgetve csak két fantasztikus műre bukkantunk ezen kívül, Philip K. Dick Az ember a Fellegvárban című regényének legutóbbi kiadására, amit szintén az Agave Könyvek gondozott, illetve az Animus által kiadott Harry Potter-drámára. Az elmúlt hetekben megfordult a listán egyébként James S. A. Corey Térség-sorozatának több kötete is. Az első tíz hely közelébe azonban nem nagyon jutottak ezek a könyvek (Harry Potteren kívül), szóval az Északi mitológia helyezése elég impozáns.

A csúcstámadás nem kizárt, bár az első helyet elfoglaló, most futó filmhez kiadott Egy kutya négy élete W. Bruce Cameron-tól világszerte előkelő helyeken áll most a bestseller-listákon. Gaiman egyébként az Amazon listáján a negyedik helyen áll.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!