Jobbik: Legyen bojkott a Heineken ellen!

2017. január 31. 12:11

A Jobbik a Heineken termékekkel szembeni bojkottra kéri az embereket a román védjegyvita miatt.

2017. január 31. 12:11

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte a marosvásárhelyi táblabíróság pénteki jogerős döntését, amellyel betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását. Az Igazi Csíki Sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy eltulajdonították szellemi tulajdonát. Magyar Zoltán elmondta, ebben a vitában már van egy uniós döntés, amely éppen a Csíki sörnek kedvezett. A Jobbikot meglepte, hogy a román bíróság figyelmen kívül hagyta ezt – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus a magyar néppel szembeni arrogáns lépésként hivatkozott a döntésre és azt is szóvá tette, hogy a Heineken egy korábbi beadványában Székelyföld létezését is megkérdőjelezte. Magyar Zoltán jelezte azt is, hogy támogatják Salamon Zoltán, a hungarikum bizottság erdélyi tagjának felvetését, miszerint legyen hungarikum a Csíki sör. Noha ez a román bíróság döntését nem írja felül, komoly jelzés lenne arra, hogy Magyarország kiáll a termék mellett – magyarázta.

A jobbikos politikus értékelése szerint a bojkottal nyomást lehet helyezni a multinacionális cégre. Egy üveg Heineken kannába öntésével szemléltette, mit javasol azoknak, akiknek otthon van készleten a sörből.

(MTI)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. március 20. 16:01
Nem kampány kell, s hozzá egy CzukyPuky Párt! 2016. okt.2./nov.8-a Hol van a hazátok?!
Titus_
2017. február 01. 21:08
Jobboldali vagyok, de nem fogok ezen vergődni, hogy reklámot csináljak ennek a sörnek. Azért gondoljatok bele: ha valaki holnap kijönne az "igazi Borsodi sör" vagy "igazi Soproni sör" márkanévvel, nem akadna rajta ki az eredeti sör gyártója?
luisbathhelena
2017. február 01. 18:02
Támogatom a bojkottot, de ettől még Vona áruló maradsz....
Rockpapa
2017. február 01. 14:32
Fölteszek egy horogkeresztet egy konzerves dobozra,és ha elkezdenek örjöngeni,azt mondom hogy ez nem az a horogkereszt,ez egy ősi indiai szimbólum.Nemhiszem hogy ez megmentene a bíróságtól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!