Dörner György marad az Újszínház igazgatója

2016. augusztus 31. 12:59

Tizenketten pályáztak a budapesti Újszínház vezetésére, de a Fővárosi Közgyűlés ismét Dörner György eddigi igazgatónak adta a színház vezetését szerdán.

2016. augusztus 31. 12:59

Az eddigi vezetőknek szavazott bizalmat szerdán a Fővárosi Közgyűlés három budapesti színház esetében: a Tháliát továbbra is Kálomista Gábor, a Madáchot Szirtes Tamás, az Újszínházat pedig Dörner György irányíthatja – írja a szinhaz.hu.

A vezetőkről zárt ülésen döntöttek a fővárosi képviselők, a megbízatások öt évre szólnak. A Thália Színház igazgatója január 1-től, a Madách és az Újszínház vezetője pedig 2017. február 1-től töltheti be a posztot.

A szinhaz.hu arról is ír: az Újszínház igazgatói posztjára tizenketten pályáztak. Bodolay Géza rendező, Bodó Viktor rendező (a Kultúrbrigádosokkal); Dörner György színész-igazgató; Hargitai Iván (Dobák Lívia dramaturggal, Koltai M. Gábor rendezővel, Novák Eszter rendezővel, Perczel Enikő dramaturggal, Selmeczi György zeneszerzővel és Szokolai Brigitta dramaturggal); Herczeg Tamás színész (Szántó Péterrel, az Újszínház ügyelőjével); Hudi László rendező (a K2 Színházzal, Kárpáti Péter dramaturggal és Hegymegi Máté rendezővel); Mátyássy Bence színész (Tóth Péterrel, a Szputnyik korábbi ügyvezetőjével); Nagy Viktor rendező; Radó Denise színész-rendező (Kautzky Armanddal, az Újszínház színészével); Salamon Suba László rendező; Szűcs Katalin Ágnes kritikus; Can Togay filmrendező (Suba János közgazdásszal) adta be elképzeléseit.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2016. szeptember 01. 08:41
Magyar igazgató, magyar színészek, nemzeti értékek. Ez elég ok a göthös libsiknek az utálkozáshoz. De sebaj, ebben is le vannak xarva.
adam
2016. augusztus 31. 18:31
Az összes libsi színházigazgató monnyon le, elvégre nem vállalhatnak közösséget Dörnerrel!
noMores
2016. augusztus 31. 18:00
Ahogy látom, sikerült a népes listából megint a legszarabbat kiválasztani. Congrats. A kultúra (is) kezd a fideszes bolsevik konktraszelekció áldozatává válni.
na még ez is
2016. augusztus 31. 16:55
Végül is eddig egyik évében sem sikerült hoznia 80% feletti nézőszámot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!