Kalotaszeg: tömény lesz a mérai csűrfesztivál

2016. július 25. 08:27

Sztárparádé lesz Kalotaszegen, az első Méra Világzenei Fesztiválon, július első hétvégéjén. A falu egyik csűrjében népzenei-világzenei orgia várható.

2016. július 25. 08:27

Kolozsvártól 13 kilométerre fekszik Kalotaszeg legcifrább „szege”, Méra: itt a legcifrább a népviselet, a festett bútorok díszítése, a népzene dallama, a néptánc figurái - írja a Főtér.

Magán Mérán a Szarka-telek csűrjében pezseg leginkább a kulturális élet. Hét évvel ezelőtt egy itteni táncházban jutott eszébe Bethlendi Andrásnak és mérai barátjának, Varga Zoltánnak, hogy néptáncegyüttest kellene alapítaniuk, így jött létre a mostani fesztivált szervező Kalotaszegi Néptáncegyüttes. A Mérai Csűrfeszt július utolsó hétvégéjén rendezik meg.

Pénteken először találkoznak a kalotaszegi népzenészek, rögzített koncert és repertoár helyett spontán örömzenélés és örömtánc várható, mert természetesen az esték táncházba torkollnak.

Szombaton a Fölszállott a páva legemlékezetesebb produkciói után a régi nótákat saját szöveggel (vagy fordítva) korszerűsítő Tárkány Művek, majd a hagyományt hagyományosan őrző de fel is dolgozó Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartet lép fel.

Vasárnap a szászcsávási Na dara! (Ne félj!) együttes húz erdélyi cigány, magyar és román talpalávalót, utána a Buda Folk Band jön, majd a szintó cigányzenész családba született Tcha Limberger belgiumi hegedűs, gitáros, énekes barátjával, a szintén gitáros Benjamin Clément-nal lép fel, zárásként pedig Dresch Mihály és Csík János öt másik zenész barátjukkal mutatják meg az egész Esszenciáját.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajjaj
2016. július 26. 12:38
Szlovákia szlovák mocska tudja a "madzsrt" "utánna-olvasott" a mocsok szlovák. "Ezt mondta Merkel: "2016. jan. 5. ... Felháborító és undorító – jellemezte Angela Merkel a Kölnben szilveszterkor, nők sérelmére tömegesen elkövetett, erőszakos cselekményeket,..." Ezt a mocsok: " Energetikus [Hozzászóló kiszűrése] 2016. január 5. 19:24 3 83 igen - felháborító és undorító ... - de ilyen megesik Pesten is, vagy a Balatonnál is ."
Energetikus
2016. július 26. 12:36
itt a világszínvonal a fontos - a nemzeti Világzene ...
Nannyó
2016. július 26. 04:03
"Sztárparádé lesz Kalotaszegen, az első Méra Világzenei Fesztiválon, július első hétvégéjén." "A Mérai Csűrfeszt július utolsó hétvégéjén rendezik meg." Kedves szerkesztő, az időpontra jobban kéne figyelni, nem?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!