Virtuális valóság: mintha a Tronban járnánk

2016. március 11. 12:00

Van egy különleges funkciója a Vive VR-sisaknak, amivel a felhasználó saját fizikai környezetét látja.

2016. március 11. 12:00

A HTC Vive-ja egyike a jelenleg megvásárolható két drága virtuális valóság headsetnek. A másik az Oculus Rift. A Vive 799, a Rift 599 dollárba kerül.

A Vive-nak van egy „kísérő”, „gardírozó” (chaperone) nevű nagyon egyedi biztonsági funkciója is, mégpedig a két külső érzékelővel összekombinált arckamera. A kamera rendeltetése, hogy drótvázszerű nézőponton keresztül megmutassa a felhasználónak a valódi környezetet, a fizikai közeget, amelyben mozog.

A YouTube-on Tron-módnak nevezték el a funkciót. A találó elnevezés egy Zulabo nevű usertől származik, szerinte az élmény az árkádjátékok világára emlékeztet.

Sok mást egyelőre nem tehetünk ebben a módban, persze fejlesztők dolgozhatnak rajta, alkalmazásokba integrálhatják, hamarosan fel is bukkanhat VR-játékokban és filmekben.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Man dinner
2016. március 11. 15:04
Építünk egy virtuális "valóságot", mert az igazi kezd elrohadni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!