Virtuális séták valódi biztonságért

2016. február 08. 13:00

A nagyvárosi közlekedés egyre veszélyesebb a gyalogosok számára. A Columbia Egyetem kutatói speciális módszerrel azonosítják New York legkockázatosabb pontjait.

2016. február 08. 13:00

A Columbia Egyetem kutatói saját CANVAS szoftverükkel vizsgálják a Google Street View képeit, hogy jobban azonosítani tudják, New York City mely pontjai kifejezetten veszélyesek gyalogosok számára. 532 útkereszteződést tanulmányoztak sérülést vagy halált okozó balesetek szempontjából.

Eredményeiket gyalogosok közlekedési baleseteit tartalmazó nyilvános adatbázisokkal hasonlították össze. Az összehasonlításból kiderült: ezek a balesetek nagy valószínűséggel olyan sarkokon történnek, amelyeken hirdetőtáblák, buszmegállók és gyalogosoknak szóló közlekedési jelzések találhatók.

Bíznak benne, hogy a megfigyelteket a biztonság növelésére használják fel. A városvezetőség például buszmegállók áthelyezéséről, de a leszállás módjának megváltoztatásáról is dönthet.

„A városok régóta irdatlan adatmennyiséget generálnak. Sokáig nehéz volt használni őket, vagy egyszerűen el voltak zárva a városvezetés merevlemezein. Most viszont hatalmas lehetőség nyílt, hogy az összes ilyen információt összegyűjtsük, és segítsünk velük” – nyilatkozta a kutatást vezető Andrew Rundle.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!