Varga Benedek lesz a Nemzeti Múzeum új igazgatója

2016. január 05. 11:54

Új igazgatója lesz a Magyar Nemzeti Múzeumnak. Az intézmény vezetője öt évig Csorba László történész volt, tőle veszi át az irányítást Varga Benedek, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum jelenlegi főigazgatója. A kormány november elején írta ki a pályázatot a múzeum vezetői posztjára.

2016. január 05. 11:54

Új igazgató kerül a Magyar Nemzeti Múzeum élére. Az intézmény irányítását Varga Benedek, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum jelenlegi főigazgatója veszi át júniusban – tudta meg a Magyar Idők

A múzeumot öt éven keresztül Csorba László történész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora irányította. A szakember január elsejétől fél évig még a múzeum megbízott vezetője marad.

Ezt követően veszi át a tisztséget Varga Benedek, aki szintén történész végzettséggel rendelkezik. Varga a SOM vezetői pozíciója mellett tavaly március óta a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának Magyar Nemzeti Bizottsága elnöki posztját is betölti. A szervezet feladata a múzeumok és a múzeumi szakemberek összefogása.

A kormány november elején írta ki a pályázatot a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói tisztségére. A kiírás szerint a főigazgatói kinevezés határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyt jelent, legfeljebb öt év határozott idejű magasabb vezetői beosztásra történő megbízással.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!