Lovecraft-fanzin indul február elején

2016. január 30. 14:30

Lovecraftiánus nyomtatott irodalmi fanzint indít a Magyar H. P. Lovecraft Portál, ami persze nem csak a klasszikus szerzővel foglalkozik majd, hanem a lovecraftiánus stílusról, a lovecraftiánus szubkultúráról is közöl ismeretterjesztő írásokat, irodalmi cikkeket, illetve eddig magyar nyelven még meg nem jelent műveket.

2016. január 30. 14:30

A Magyar H. P. Lovecraft Portál 2016. februártól nyomtatott magazint ad ki AZILUM címmel, amelyben Lovecraft mellett az általa létrehozott stílusról, szubkultúráról jelennek majd meg írások. A portál ismeretterjesztő írásokat, irodalmi cikkeket, eddig magyar nyelven még meg nem jelent műveket, interjúkat, valamint filmekről szóló írásokat ígér Lovecraftről, a weird fictionről és a Cthulhu-mítoszról.

A próbaszám elkészítése gyakorlatilag egyszemélyes bravúr volt, de reményeink szerint az elkövetkezőkben jelentkezni fognak olyan írói vénájú rajongók, akik esszét írnának, novellákat fordítanának, illusztrációkat készítenének vagy egyéb módon működnének közre a szerkesztésben” – írták a cikkben, ahol azt is elárulták: szeretnék, ha alkotói műhely alakulna ki a lap körül.

Az első szám száz példányban jelenik meg B5-ös formátumban negyven oldalon, száz példányban. A próbaszámban például olvasható lesz Lovecraft közhelykönyve, Michel Houellebecq Lovecraft-írásának egy részlete, illetve egy ismertető Lovecraft New Yorkban eltöltött éveiről. A lap ára 500 forint lesz, plusz a postaköltség. a szerkesztők negyedévente terveznek újabb számokat kiadni. A lapot a portál Facebook-oldalán, illetve emailben lehet előrendelni.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2016. január 31. 13:21
Igazad van, mondjuk ez elképzelhető, mert egy szubkultúrális magazin nem igazán terjeszthető nagyban, gazdaságosan.Majd meglátjuk.
Akitlosz
2016. január 31. 10:21
Magyarul nem lehetne írni? Az ilyen értelmetlen cikknek ugyan mi értelme van?
muszlimokat zsidókat együtt elzavavrni
2016. január 31. 10:20
erre se adnék ki pénzt
Pintér Bence
2016. január 31. 09:47
Nem hiszem, hogy lesz újságosnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!