Az Audi is beszáll az űrversenybe

2016. január 19. 11:30

Az utóbbi időben űrkutatás kapcsán ugyan tervezett Mars-utazásokkal és az ottani életkörülmények megteremtésével volt tele a világmédia, de a Holdról sem feledkeztek meg.

2016. január 19. 11:30

Az Audi figyelemreméltó holdjáróját, az autógyártó első ilyen típusú járművét 2017-ben lövik ki a világűrbe. Ezzel a cég gyakorlatilag is bejelentette, hogy beszáll az űrversenybe.

A Lunar Quattro nevű járgányt ugyanis a Google Hold 2.0-nak is hívott 30 millió dolláros Lunar X Prize versenyére fejlesztették.

Speciálisan kevert, nyomtatott alumíniumból és titánból készült. Egyes részei csak 1 milliméter vastagok, amivel azt akarták elérni a tervezők, hogy a lehető legkönnyebb legyen. Maximális sebessége óránkénti 3,5 kilométer.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. január 20. 12:35
Nem tűnik hatékonynak. 6 kerekű jármű jobb lenne, a 4 kerekű könnyebben elakad. Aztán meg műszerek sem igazán látszódnak rajta. Tud ez a jármű a haladáson kívül bármi mást is?
liberálzöld.
2016. január 20. 12:35
Ők szállítják a légkör elemző és értékelő szoftvereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!