Agyszerű számítógépet akar a hírszerző ügynökség

2016. január 12. 11:21

A számítógép az emberi agy kiterjesztése – hirdette Marshall McLuhan, a híres 20. századi médiateoretikus. teljesen agyszerű komputert viszont még nem sikerült fejleszteni.

2016. január 12. 11:21

Az IARPA (Intelligence Advanced Research Projects Agency) két kutatócsoportot keres az agyhoz hasonló számítógépek fejlesztéséhez. Az egyiknek az agy által használt elvek szerint működő rendszerek tervezése és fejlesztése lenne a feladata, a másiknak a neurális számításokról kellene következőgenerációs komputerek számára praktikus előnyöket hozó elméleteket kidolgoznia.

„Az utóbbi évek jelentős fejlődése ellenére a gépi tanulás legmodernebb algoritmusai is törékenyek és az általánosításban sem elég jók. Ezzel szemben az agy komoly zaj és nemlineáris változások mellett is masszívan feldolgozza és elkülöníti egymástól a jeleket, és egyszerű példákból is képes ösztönzések komplett osztályát kivetíteni” – fogalmaz az IARPA.

Ugyanilyen, de legalábbis hasonló rendszereket szeretnének néhány éven belül.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!