Jobban teljesít a mesterséges intelligencia a felvételi teszteken, mint a diákok

2015. december 03. 12:00

Japán kutatók célja, hogy 2021-re mesterségesintelligencia-program is teljesítse az ország legelitebb felsőoktatási intézménye, a Tokió Egyetem felvételi követelményrendszerét.

2015. december 03. 12:00

Japán kutatók fejlesztettek egy mesterségesintelligencia-programot, amely szabványos főiskolai felvételi teszteken jobban teljesít az embernél. Eredményei alapján 80 százalék valószínűséggel felvennék az ország 33 felsőoktatási intézményébe.

A Todai Robot Projekt programja 511 pontot ért el a lehetséges 950-ből, ami az országos átlag 416-nál lényegesen jobb eredmény. A fejlesztők terve olyan MI létrehozása, amely 2021-ben felvételt nyer az elit Tokió Egyetemre (Todai). A kivitelezéshez a nyelvet és a fogalmakat az emberhez hasonló egyedi módon kellene feldolgoznia.

„A Tokió Egyetemre azért nehezebb bekerülni, mint máshova, mert a szabályok annyira sincsenek pontosítva, mint sakkhoz hasonló japán stratégiai játékban, a shogiban. A kérdések megválaszolásához szükséges ismeret- és adatfelhasználáshoz az emberi információfeldolgozáshoz hasonló adottságokkal kell rendelkezni. De mivel a felvételi az általános iskolai vizsgákkal és a mindennapokkal ellentétben kevesebb józanész-bölcseletet követel meg, a mesterségesintelligencia-fejlesztés következő állomásának teljesen racionális célja a Todai” – nyilatkozta Yusuke Miyao projektvezető-helyettes.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!