Január 11-31: online hackaton a nagyvárosi kihívásokról

2015. december 28. 15:15

Különleges versenyt rendez januárban egy kaliforniai nonprofit cég. A résztvevők a mai urbanizáció legfontosabb technológiai problémáival szembesülnek.

2015. december 28. 15:15

December 31-ig lehet jelentkezni a TiE Silicon Valley szervezte január 11. és 31. közötti internetes Smart Cities (Intelligens Városok) hacker-versenyre, hackatonra. A résztvevőknek olyan urbanizációs problémákra kell praktikus megoldást találniuk, mint az okos parkolás, a hulladék hatékony kezelése, a víz jobb kihasználása.

Bárki bárhonnan jelentkezhet, mindenféle nyelv és platform használata engedélyezett. Mindhárom kihívásra alkalmazásokat kell kitalálni, fejleszteni. Valamilyen szinten mindegyik a dolgok internetéhez (Internet of Things, IoT) kapcsolódik.

A San Francisco környéki vállalkozásokat támogató, vállalkozói szellemet „serkentő” nonprofit TiE szervereket és szimulátorokat bocsát a résztvevők rendelkezésére az IoT szenzorokhoz és más technológiákhoz. A győzteseket meghívják a 2016. májusi TiECon-ra (Santa Clara, Kalifornia).

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!