Távozik Tombor András a Tokaji Fejlesztési Tanács éléről

2015. október 20. 16:34

Távozik a Tokaji Borvidék Fejlesztési Tanács éléről Tombor András – írja a Népszabadság. Az újságnak Tombor megerősítette az információkat, azonban továbbra is a Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottságának elnöke marad. Helyét a tanács élén Héjj Dávid, Lázár János volt kabinetfőnöke veszi át.

2015. október 20. 16:34

A Népszabadság információi szerint távozik Tombor András a Tokaji Borvidék Fejlesztési Tanács éléről. A fejlesztési tanács új elnöke Héjj Dávid lesz, aki Lázár Jánosnak volt korábban kabinetfőnöke. Tombor, a miniszterelnök korábbi külpolitikai tanácsadója továbbra is a a borvidék életét meghatározó testület tagja marad a Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottságának elnökeként. Az információt Tombor megerősítette a lapnak.

A Tokaj-Hegyalján folyó változásokat jelentős részt Tombor indította el, azonban távozása mögött az állhat, hogy túlzottan sok konfliktusba keveredett a borvidéken. Egyes információk szerint a Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottsági elnöke vitába keveredett Szepsy Istvánnal és köreivel. A Népszabadság szerint a mádi borász kifejezetten jó viszonyt ápol Lázár Jánossal, így különösen érdekes Héjj Dávid kinevezése – teszik hozzá.

A Tokaji Borvidék Fejlesztési Tanács a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére alakult tavaly július elején. Feladata figyelemmel kísérni a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak operatív programjainak végrehajtását, és elkészíteni a térség területfejlesztési koncepcióját. A tanács tagjai a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és képviselője, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke, a Tokaj Kereskedőház Felügyelő Bizottságának elnöke, továbbá a nemzetgazdasági miniszter, valamint a miniszterelnökséget vezető miniszter egy-egy képviselője.

Arról, hogy miként újul meg a borvidék és a Kereskedőház, nyár eleji cikksorozatunkban írtunk. Az első részben a borvidék feltérképezéséről és a piackutatásról, a második részben a Fejlesztési Tanács feladatairól és terveiről, valamint a Kereskedőháznál lévő fejlesztésekről, míg a harmadik részben a Kereskedőház borairól írtunk.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tokajfan
2015. december 16. 14:45
Ideje volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!