Emlékeztető: szerda este dedikál Richard Morgan Budapesten

2015. október 28. 10:58

Budapestre látogat az Arthur C. Clarke-, Philip K. Dick- és John W. Campbell-díjas Richard Morgan. A szerző az Alexandra Könyvesbolt Kávézóban dedikál a Nyugati téren. Az Agave Könyveknél az elmúlt hetekben megjelent a szerző Valós halál című regénye új borítóval, illetve egy friss regény, Az acél emléke.

2015. október 28. 10:58

Szerda este az Agave Könyvek szervezésében Budapestre érkezik dedikálni az Arthur C. Clarke-, Philip K. Dick- és John W. Campbell-díjas Richard Morgan. Az esemény hatkor kezdődik a Nyugati téri Alexandrában. Ezt írja a kiadó az eseményről:

Richard Morgan az új évezred egyik meghatározó alakja a nemzetközi tudományos-fantasztikus és fantasy világnak, a Valós halál című kultikus regényét sokan a cyberpunk 21. századi továbbgondolásának tekintik. Miután megnyert szinte minden létező díjat a sci-fiben, Morgan zsánert váltott, és érdeklődése a fantasy felé terelődött, ahol ráadásul igen provokatív könyveket írt nagy sikerrel. Az acél emléke tartalmazza a kortárs sötét fantasyk - pl. Trónok harca - barbári erőszakosságát, cinikusságát és humorát. Ráadásul a könyvnek magyar vonatkozása is van: Morgan nemzetközi kiadója, a Gollancz kalandjátékos appot készítettett a történethez, melynek a munkálatait a hazai Liber Primus Games végezte. Az app október végén jelenik meg világszerte.

Az imént említett könyvek mellett már előkészületben van A fekete férfi, Morgan cyberpunk áthallásokkal megírt techno-thrillere (ezért kapta meg az Arthur C. Clarke-díjat), melynek a megjelenése jövő év elején várható.

Morganre az utóbbi években Hollywood is felfigyelt: a Valós halál filmadaptációját az Avatar és a Viharsziget producere jegyzi, de eladták már A fekete férfi megfilmesítési jogait is, a Transzcendens és a Törésvonal producerei vannak a projekthez csatolva.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!