Rangos díjat kapott a mosonmagyaróvári víz

2015. június 02. 12:01

A legmagasabb elismerést, a nagy aranyérmet kapta a mosonmagyaróvári Szigetközi Friss Víz külföldi márkája a brüsszeli székhelyű Monde Selection Nemzetközi Minőségügyi Szervezet független, szakmai zsűrijétől.

2015. június 02. 12:01

A Borászportál friss híre szerint a rangos elismerésben a Panta Aqua - The water márka szénsavas és szénsavmentes változata egyaránt részesült. Ez a víz gyakorlatilag ugyanaz, amit itthon Szigetközi Friss Vízként lehet ismerni a boltok polcairól.

A Mosonmagyaróvár és környékén élő 74 000 fős lakosság ivóvízét, mely Közép-Európa egyik legnagyobb és legtisztább ivóvízkészletéből, a szigetközi vízbázisból származik, a helyi önkormányzat tulajdonában álló Panta Aqua Zrt. 2011 óta szűrés és egyéb kezelés nélkül forgalmazza itthon Szigetközi Friss Vízként, külföldön Panta Aqua néven. 

Ez a víz szűrés, kezelés, tisztítás nélkül, közvetlenül palackozható ivóvíz, mely hasonlóan védett és állandó minőségű vízbázisból származik, mint ami az ásványvizekre van előírva. A mosonmagyaróvári önkormányzat által alapított társaság üzletpolitikájának alapvető célkitűzése, hogy az ivóvizet visszavezesse a köztudatba.

A szigetközi vízbázis különlegessége, hogy 300-600 m vastag kavicsgörgeteg részekre települt és a medence hatás miatt az Alpok tiszta mélységi vizei áramlanak ide, így gyakorlatilag kifogyhatatlannak tekinthető a feketeerdei vízbázis. A 70-100 m mélységű kutakból nagy mennyiségű és minden szempontból kiváló, kezelést nem igénylő tiszta víz nyerhető ki. Az itt található ivóvíz rendkívüli tisztasága, alacsony ásványi anyag tartalma adja meg a lehetőségét a palackozott ivóvíz előállítására is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2015. június 17. 13:21
Én egyelőre leállnék a vizeink minőségének és kifogyhatatlanságának nem szükséges reklámozásával. Ez akkor lesz újra veszélytelen, ha sikeres néppé, sikeres, erős és gazdag országgá válunk, amely egy erős államot tud magáénak. Ha bárhol, bárki ellen képesek leszünk önmagunk megvédésére. Ebben a lassan vízhiányossá váló világban olyan ostobaság ez a nyilvános maszturbálás, mint amikor valaki megnyeri az ötös lottó milliárdjait és másnap ország-világnak büszkén dicsekedni kezd vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!