A Vajdaságban nem 2014 lesz a csúcsévjárat

2014. augusztus 19. 08:23

Nagy mennyiségre és közepes minőségre számítanak a vajdasági szőlészek. A sok csapadék és pára miatt felütötte fejét a botritisz, de ez szerencsére nem mindenhol veszélyezteti a termést. Hamarosan itt is kezdődhet a szüret.

2014. augusztus 19. 08:23

Jó állapotú, nagy szemektől roskadozó szőlőfürtökről számolt be Fehér Vilmos bácskossuthfalvi szőlész. A nemzetközi díjakkal is rendelkező borász közel két holdon (vagyis picivel több, mint egy hektáron) főleg kékszőlőket termeszt. A magasművelésű tőkék jól bírták a csapadékban bő időjárást, mondta el Fehér Vilmos a Pannon RTV híradójának.

A hagyományos művelésű területen azonban akadtak gondok. „Az elmúlt napokban a magas páratartalomnak köszönhetően itt-ott megjelent a botrytis. Azt tudni kell, hogy ha sűrű a művelés, nincs légáramlat, légmozgás, nem kap annyi napot a fürt, akkor ezek a gombabetegségek a pára hatására megjelennek” – mondja a vajdasági szőlész.

Bácskossuthfalván húsz holdnyi (azaz körülbelül 11 és fél hektárnyi) területen folyik ma szőlőtermesztés, már 1786, vagyis a település alapítása óta.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!