Sikerrel zárult a Múzeumok mindenkinek program

2014. február 19. 12:01

Csaknem 600 hallgatót képeztek tovább, 40 fős koordinátori hálózatot építettek ki, és egy múzeumpedagógiai adatbázis is létrejött a Skanzen által koordinált, ötéves Múzeumok mindenkinek program során.

2014. február 19. 12:01

A hazai múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítését szolgálta a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) által koordinált, ötéves Múzeumok mindenkinek program, amelynek során csaknem 600 hallgatót képeztek tovább, 40 fős koordinátori hálózatot építettek ki, és egy múzeumpedagógiai adatbázis is létrejött.

 
Az utóbbi egy-két évtizedben jelentősen megváltoztak a múzeumokkal szemben támasztott társadalmi elvárások – emlékeztetett a szerdai budapesti projektzáró sajtótájékoztatón a kultúráért felelős helyettes államtitkár. Hammerstein Judit elmondta: a Skanzen Múzeumi Oktatási és Képzési Központjának EU-s finanszírozású, 438 millió forintos kerettel 2008-ban indult projektje jelentős eredményeket hozott, ezért a kulturális kormányzat annak folytatását tervezi.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!