Budapesten is elkezdődik a magyar-olasz kulturális évad

2013. január 06. 09:44

Róma után Budapesten is hangversennyel kezdődik meg az idei magyar-olasz kulturális évad. Koncertek, kiállítások, színházi és táncelőadások, filmnapok, könyvbemutatók: összesen mintegy 100-100 program várja a közönséget hat magyar és nyolc olasz városban.

2013. január 06. 09:44

Róma után Budapesten is hangversennyel kezdődik meg az idei magyar-olasz kulturális évad: vasárnap este egy ritkaság, Pergolesi Szent József oratóriuma hangzik el a Budapesti Olasz Kultúrintézetben. A koncert közreműködői mindkét ország zenei kultúráját reprezentálják, az oratórium zenekari kíséretét a Liszt Ferenc Kamarazenekar adja Stefano Seghedoni vezényletével. A kórustételeket a bolognai Carmina et Cantica Együttes énekli. A zenemű szóló szerepeit Marcella Orsatti Talamanca és Camilla Corsi (szoprán), Cristina Melis (mezzo), valamint Gianluca Zampieri (tenor) szólaltatja meg. 

 
December 14-én a Római Magyar Akadémián egy Schubert-program szerepelt az olaszországi évadnyitón. Rómában, majd Budapesten is bejelentették, hogy koncertek, kiállítások, színházi és táncelőadások, filmnapok, könyvbemutatók, összesen mintegy 100-100 program várja a közönséget hat magyar és nyolc olasz városban a 2013-as magyar-olasz kulturális évadban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!