Tizenhét éve fosztogatják az Iparművészeti Múzeumot

2011. március 08. 10:24

Az új vezetés azt állítja, tizenhét év alatt mintegy 50 millió forint értékű kiállított tárgyat tulajdonítottak el, vagy cseréltek ki az Iparművészeti Múzeumban. A rendőrség nyomoz az ügyben.

2011. március 08. 10:24

Tizenhét éve fosztogatják a budapesti Iparművészeti Múzeum gyűjteményét. A kár az eddigi adatok szerint legalább 50 millió forint, a rendőrség már nyomoz az ügyben - írja a Magyar Hírlap. A tavaly végzett leltározás idején bukkantak az 1994 óta tartó fosztogatás nyomaira az intézményben. A szakemberek ekkor vették észre, hogy a kiállított műtárgyak egy része nem egyezik a nyilvántartással, több tárgyat értéktelenebbre cseréltek ki, ráadásuly a dokumentációt is meghamisították - például kartonokat írtak át.

Takács Imre nemrég újraválasztott főigazgató februárban tett feljelentését követően a Nemzeti Nyomozó Iroda műkincsvédelmi alosztálya nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagykata
2011. március 09. 05:21
annak örülök, hogy Demszky eltünt a politikából. de annak nem, hogy a hirekből is eltünt. és különösen az igazságszolgáltatás látókörlből hiányolom. de nagyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!