Japánba megy az Arany lovag

2010. november 09. 15:40

Vasárnapig látható Gustav Klimt Arany lovag című festménye a Szépművészeti Múzeum Nuda veritas - Klimt és a bécsi szecesszió kezdetei című tárlatán. A kiállítás eddig 50 ezer látogatót vonzott.

2010. november 09. 15:40

Gustav Klimt híres festménye azért nem maradhat a kiállítás végéig Budapesten, mert a kölcsönző japán múzeum egy közeljövőben nyíló időszaki tárlatán szerepel majd. Az Arany lovag, más néven Az élet küzdelem című kép a festő „arany korszakának” első műve volt. Klimt a művészet szabadságát hirdető metaforikus festménye 1903-ban készült és csak ritkán látható európai kiállításokon.

A budapesti tárlaton nagyrészt rajzokat és sokszorosított grafikákat láthat a nagyközönség. A kiállítás törzsanyagát a bécsi Albertinából érkezett művek adják, amelyek osztrák, svájci, amerikai és japán köz- és magángyűjtemények további rajzaival és néhány kiemelkedő festménnyel egészülnek ki.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!