Hagyományőrző húsvét

2010. április 02. 11:28

A szentendrei Skanzen évadnyitó rendezvénye az újjászületést és az ébredő természetet hirdeti. Az ünnep alkalmából lesz mise, hagyományőrző együttesek mutatják be a húsvéti ünnepkör szokásait.

2010. április 02. 11:28
A tojás díszítésének gazdag hagyományait (batikolás, karcolás, patkolás, berzselés) az ország különböző vidékeiről érkező népművészek mutatják be és tanítják meg az érdeklődőknek. A Húsvét-kertben tojáskapkodást, tojásgurítást és tojásütést lehet játszani. A Játékudvarban a vendégek már-már feledésbe merülő népi ügyességi és sportjátékokat próbálhatnak ki, hétfőn pedig szépségversenyt tartanak a tanya racka bárányai között.
 
A júniusban nyíló új, nyolcadik tájegység, az Észak-magyarországi falu az Ipoly és a Bodrog közötti terület, lényegében a Palócföld hagyományos népi építkezését és életmódját mutatja be. Tucatnyi lakóház és harminc melléképület idézi fel Nógrád, Heves és Borsod jellegzetes portáit a szegény summások löszfalba vájt barlanglakásaitól a kisnemesség lakóházaiig.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!