Szakítani Kínával lehetetlen, akkora az összefonódás

2024. május 08. 05:57

A világ súlypontja folyamatosan megy kelet felé. Ez van, nem lehet ezzel mit kezdeni.

2024. május 08. 05:57
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Napi Economist – a »másik világ« emelkedése. Kínának lehetnek gazdasági gondjai (sőt vannak), de a súlya akkor is nőni fog, ha 8-10% helyett 3-4% lesz a gazdasági növekedése a jövőben, mert ez jóval több mint amit az EU tud, és több mint amit az USA tud. India pedig még sokáig a 7-8% pályán marad. A világ súlypontja folyamatosan megy kelet felé – ez van, nem lehet ezzel mit kezdeni, és nem is lehet szakítani a Kelettel.

Persze bizonyos stratégiai területeken a Nyugatnak vissza kell szereznie az autonómiáját, robbanóanyaggyártás, ritkafémek, a legfejlettebb chipek-gyártást vissza kell hozni, de szakítani Kínával lehetetlen, akkora az összefonódás.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­­g­­­a­­z­­­i n­­i­­m­­­f­­o­­­m­­­á­­­n­i­­á­­­k­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
szemlelo-2
2024. május 08. 14:42
Mivel az amerikaiak le akarnak számolni Kínával, a mi fokozódó együttműködésünk is viszonylag rövid ideig fog tartani. Rá fognak minket is kényszeríteni, hogy szakítsunk velük és nem adnak semmit cserébe. Addig kell kihasználni ezt a helyzetet, amíg lehet. A Kína-Amerika csörte pedig nem itt fog eldőlni. Amerika most megpróbálja majd a világ többi részét is elfordítani Kínától. Az lesz a kérdés, hogy a szegény és valamivel jobban menő országok hogyan fogadják azt, hogy a "mézesmadzag és ostor" politikájából a madzagon nem lesz méz.
gyaloggos
2024. május 08. 11:41
DEHOGY kell szakítani Kínával! CSAK nagyon körültekintően, átgondoltan kell cs3lekedni, a MAGYAR érdekeket szem előtt tartván! MERTHOGY KÍNA meg nyilvánvalóan a KÍNAI érdekek mentén cselekszik!
EX_Terminator
2024. május 08. 10:53
Akkor itt temetés lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!