A Ryanair szívesen segít a kormányoknak az illegális migránsok kitoloncolásában

2024. május 08. 12:10

A légitársaság vezérigazgatója nem lát reputációs kockázatot az illegális bevándorlók kitoloncolásának segítésében.

2024. május 08. 12:10
Illegális migránsok a határnál

A Ryanair készen áll arra, hogy járatokat biztosítson a migránsok hazatelepítéséhez a kormányok számára – közölte kedden újságírókkal Michael O'Leary, a fapados légitársaság vezérigazgatója a Politico tudósítása szerint.

„Nekünk elvileg nincs problémánk” az ötlettel – mondta O'Leary a brüsszeli repülőtér közelében tartott sajtótájékoztatón, ahol a Ryanair kampányát indította el a júniusi európai választásokon való voksolás támogatására.

Mint mondta: 

ha az európai kormányok legálisan toloncolják ki az illegálisan érkezőket, és ők segítséget tudnak nyújtani nekik, megteszik.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a cégének esetleges reputációs kára keletkezik az ilyen kitoloncolásokkal kapcsolatban, O'Leary így válaszolt: „Mi? Ha az európai kormányok megfelelően toloncolják ki az illegálisan érkezőket ... egy olyan országba, mint Albánia, akkor miért lenne ez a Ryanair számára hírnévkockázat? A kormányok azok, akik megszervezik a járatot.”

A Ryanair székhelyéül szolgáló Írországban hatalmas viták vannak a migrációról. Az Egyesült Királyságban nemrég hagyták jóvá a bevándorlásra vonatkozó szigorúbb szabályokat. Sok migráns most inkább Észak-Írországon keresztül lép be a tulajdonképpeni Írországba, hogy elkerülje azt, hogy a britek kitoloncolják Ruandába.

„Nem mehetünk Ruandába, mert nem tudunk olyan messzire repülni” – mondta ezzel kapcsolatban O'Leary. A Ryanair azonban repülhet olyan országokba, mint Albánia – tette hozzá, megjegyezve, hogy a balkáni ország és az Egyesült Királyság megállapodást kötött az illegális migrációról, és kiemelve, hogy Albánia biztonságos ország.

Albánia parlamentje nemrégiben újabb megállapodást hagyott jóvá Olaszországgal a Földközi-tengerből kimentett migránsok elhelyezésére szolgáló központok építéséről is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­g­­­a­­­z­­­i n­­­i­­m­f­­­o­­­m­­á­­n­­­i­á­­k­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
gegrushkaa
2024. május 13. 02:03
Az első sziNpatius megnyilvánulás Brájener Ólíriéktől... Nem kell Ruandáig menni, elég Grönlandig, ott se kell még csak leszállni sem, csak kicsit lassítani, hogy kidobjanak egy parasutéval egy fadobozba zárt migricsapatot. Ha nincs parasute, úgy is jó, mint a dzsipónak a bungee jumping, gumi nélkül...
Martell 2
2024. május 08. 18:43
Aztán rendesen láncoljátok le őket, nehogy kárt okozzanak a repülőgépben :)
julius68-2
2024. május 08. 15:23 Szerkesztve
Nálunk lehet tudni, mert itt igazából csak most kezdődik. A balliberális oldal EP szavazói, Dobrevával az élen, végig megszavazták a migránsok kötelező szétosztását, ami itt is nyilván ezt a problémát fogja eredményezni. Bár a hülye ballib zsidók, mint pl. Bolgár úr, áhítozzák Magyarország muszlimokkal történő teletömését, azt majd nem értik, hogy a hittérítést miért rajtuk kezdik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!