A propaganda és az állami cenzúra csodákra képes

2024. május 06. 13:10

Persze, ha a Kremlben bizonyíték kell, akkor előbb-utóbb majd kreálnak egyet.

2024. május 06. 13:10
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

A nyitókép illusztráció. Fotó: PAVEL BEDNYAKOV / POOL / AFP

„A propaganda és az állami cenzúra csodákra képes – friss esetpélda Oroszországból. A legfrissebb felmérés szerint a márciusi Crocus City Hallban elkövetett terrormerénylet mögött az orosz lakosság 50%-a szerint ukrán titkosszolgálatok, 37% szerint nyugati titkosszolgálatok állnak!

Ha kellően sokáig ismételgetjük, akkor az 1+1 végeredménye egy idő után lehet, hogy nem 2, hanem 3 lesz. Főleg, ha mindenki 3-at mond, minden platformon, és ki van zárva minden olyan hang, amely mást mondana, mint 3. Március 22, szörnyű terrorcselekmény a moszkvai Crocus City Hallban, amelynek 145 halálos áldozata lett.

Megvannak a tettesek – vallási + pénzügyi indíttatásból cselekvő tádzsik állampolgárok. Megvannak az állítólagos segítőik is – a rendőrség több mint 10 embert tartóztatott le, szinte mind muszlimok. Megvan a terrorszervezet, amely magára vállalta a merényletet – az Iszlám Állam egyik »leányszervezete«, a Vilajet Horaszan.

De az orosz hatóságok szerint itt »ukrán nyomot« kell keresni (erről volt egy külön bejegyzésem néhány héttel ezelőtt). Azóta is keresik. És közben az orosz döntéshozók folyamatosan az állítólagos ukrán nyomról értekeznek, és az orosz média is heteken keresztül erről beszél. A merénylők még a vélhető kínzások alatt sem tudtak semmilyen ukrán szálról beszámolni. Az orosz főügyészség néhány hete állította, hogy ukrán titkosszolgálatok is érintettek, és hamarosan bizonyítékokat prezentálnak majd – de a merénylet óta másfél hónap telt el, és nyilván nincs semmiféle bizonyíték.

Persze ha a Kremlben bizonyíték kell, akkor előbb-utóbb majd kreálnak egyet. Mindenesetre a Levada legújabb felmérése szerint az orosz lakosság túlnyomó része elhitte azt, amit az orosz médiában hallanak. A megkérdezettek 98%-a hallott a merényletről, tehát az ügy nagyjából minden orosz társadalmi csoportot lefedi.

Nos, az orosz lakosság 50%-a szerint a merényletet az ukrán titkosszolgálatok követték el. A lakosság 37%-a szerint a nyugati titkosszolgálatok. És minden beismerés, bizonyíték, vallomás, stb. ellenére, csupán az orosz lakosság 11%-a (!) mondja azt, hogy valójában a radikális iszlámisták tették, amit tettek. 11 százalék. Ráadásul most a korcsoportokat tekintve sincs lényegében eltérés a fiatalok és az idősek között. 1+1=3 Ezt mondták, tehát biztosan annyi. A háború béke, a szabadság szolgaság, a tudatlanság erő.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kiakadtak az oroszok Magyarországra

„Kimondhatjuk, hogy a NATO komolyan készül egy lehetséges konfliktusra velünk” – árulta el a véleményét Marija Zaharova a magyar vezetésű NATO-hadgyakorlatról.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­­I­­­g­­­a­­z­­i n­i­m­­f­­o­­­m­á­­n­­i­­á­­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Szuperszig
2024. május 07. 21:31
Kedves Anton! Gyerekként még egész normálisnak tűntél itt kertvárosban.
Patika
2024. május 07. 21:01
A tettesek megvannak. Ukrajnába futásuk közben lettek elkapva. Nincs mit találgatni, a pénzük forrását kell visszakövetni. A többit elmondják a tettesek maguk is.
formaegy-2
2024. május 07. 17:10
"Persze, ha a Kremlben bizonyíték kell, akkor előbb-utóbb majd kreálnak egyet." Anton, Anton! Tudom, tudjuk, mindenki tudja, hogy a bizonyítékok kreálása az csak és kizárólag a terrorista gyilkos USA, és bandájának az eszköze! Ott cseszte el Putyin, hogy játszadozott veletek ahelyett, hogy jól pofán vágott volna már benneteket befejezve az egész puccosseggű rohadt náci alvilági gyilkos létezését! Nagyon remélem, hogy Leyen és bandája pedig felelni fog mindazért amit Európa ellen elkövettek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!