A német közmédiának panaszkodik Magyar Péter gyulai segítője

2024. május 21. 05:26

Szép, régi balliberális hagyományra csatlakozik rá Iványi Gábor, Fodor Gábor és V. Naszályi Márta nyomdokán haladva.

2024. május 21. 05:26
null
Kohán Mátyás
Kohán Mátyás

Nyitókép: Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A német közmédiára lehet számítani: ahol Orbán Viktort támadják, ott előbb-utóbb ők is megjelennek. Nem volt ez másképp Magyar Péterrel sem; róla országjárásának gyulai állomása kapcsán készített riportfilmet a ZDF Auslandsjournal c. műsora április 24-én, mely az oroszországi árvíz hátterében felbukkanó korrupció megvilágítása és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök finom kritikája után látható.

„Inog-e Magyarországon az Orbán-rendszer?” – teszi fel a kérdést Antje Pieper műsorvezető, aki egyfajta Magyarország-szakértőnek is nevezhető:

neki köszönhetjük azt a 2021. márciusában megjelent riportot is, melyben a ZDF a körömi cigánytelep áldatlan állapotain keresztül mutatta be azt, ahogy hazánkban „a demokratikus értékeket semmibe veszik, az igazságszolgáltatást és a médiát elnyomják, a korrupció és a belterjesség pedig megakadályozza, hogy a pénz minden magyarhoz elérjen”.

Ezt is ajánljuk a témában

Cigánytelepen járt a ZDF riportere, és Jakab Péterré változott

A Deutsche Welle riportja után itt a német köztévé vizsgadarabja. A ZDF múlt szerdai nagy Magyarország-riportjából megtudhatja, miként gyártson Jobbik-kampányvideónak is gyenge tartalmat, s hogyan beszéljen magabiztosan arról, amihez nem ért. Körömi nyomornegyed, Orbán oligarchái és Iványi Gábor világmegfejtése.

A 2021-es riportban a magyarországi liberális világ két fontos szereplője, Fodor Gábor volt SZDSZ-es miniszter és Iványi Gábor, a magyar baloldal háziegyháza, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetője árulkodott a magyarországi állapotokról. Szintén 2021 márciusában egy bizonyos „Marta Naszalyi” budavári polgármester világosította fel a német közszolgálat nemzetközi adóját, a Deutsche Wellét arról,

hogy a kormány „önkényes, diktatórikus, a társadalom érdekeivel szembemenő” döntéseket hoz,

Ungváry Krisztián történész pedig azt a fontos kérdést feszegette ugyanazon riportban, hogy „miért kellene Magyarországnak az Európai Unió tagjának lennie, amikor itt teljesen más elveket terjesztenek, mint amiket az Európai Unió képvisel”. Hozzájuk csatlakozik most Magyar Péter embere.

Ezt is ajánljuk a témában

A ZDF friss anyagában Magyar Péter gyulai intézője, Strausz Róbert (eredeti nevén Kliegl Róbert) kesztyűbábokkal játszadozva közli a ZDF-fel: a jó és rossz küzdelmének régi története „Orbán Viktorra és új politikai ellenfele, Magyar Péterre emlékezteti”. Strausz elmondja: mióta a „reményhordozó” Magyar Péter oldalára állt, ismét egy közösség részének érzi magát. Interjújában kifejti:

a Gyulán Magyar Pétert meghallgatni összegyűltek „változásban reménykednek, és szilárdan hisznek a demokrácia helyreállításában Magyarországon”.

(Maga Magyar Péter egyébként még első, elhíresült partizános interjújában azt mondta, Magyarországon demokrácia van.)

Strausz kifejti: reméli, hogy „az itteni emberek megértik, hogy már nem kell félniük”, ha „máshogy gondolkodnak, mint a kormány”. Az árulással kapcsolatosan elmondja: „Mindannyian hiszünk valamiben. Nem bűn elhagyni egy pártot, amely önmaga ellen fordul, és elkezd más értékeket követni. A nagyobb bűn ott maradni és semmit sem tenni.” Magyar gyulai intézője ugyanakkor teli van reménnyel, hiszen 

a jóról és rosszról szóló régi játékban is a végén mindig a jó győz”.

Aki megtekinti a ZDF riportját, az Strausz Róbert panaszkodásán kívül megtekinthet minőségi narrációkat is arról, hogy „Magyar Péter kihasználja a momentumot, hívására április elején Budapesten százezrek jöttek”. Nagyívű Magyarország-megfejtéseket is kínál a német közszolgálat: „Magyarország már régóta forrong. Kevés az orvos, rogyadozik az oktatási rendszer, miközben a Fidesz-kormány ellenfelei szerint telitömi a zsebeit.” Elhangzik, hogy Magyar Péter ajánlata „a korrupció nélküli Fidesz”, de találkozhatnak a német nézők egy jelenleg bolti eladóként dolgozó extanárral is, aki szerint „a tanároknak most több pénzért többet kell dolgozniuk, elvesztették közalkalmazotti státuszukat, technikailag felügyelhetőkké váltak, a tüntetés mégis összeomlott”.

S jutnak elemző mondatok a miniszterelnök kampánynyitó rendezvényére is: „A Fidesz EP-választási programjának bemutatásakor Orbán megmaradt a szokásos otrombaságainál és régi jelszavainál”.

Ezt is ajánljuk a témában

A német köztelevízió további közszolgálati tartalmait, köztük a Hülye Magyarok és Lengyelek Nélküli Európai Unióról szóló szatirikus műsorblokkot, illetve a transzpropagandát ajánljuk szíves megtekintésükre a Mandiner hasábjain. A Mathias Corvinus Collegium Média Iskolájának vezetője, a korábban évtizedeken át a Die Welt magyarországi tudósítójaként dolgozó Kálnoky Boris a német közmédia válságáról írott elemzését itt olvashatják.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Boris Kálnoky

Idézőjel

Németország közmédiumai, a ZDF és az ARD krízisbe kerültek, a lakosság négyötöde nem akarja tovább finanszírozni őket.

Ezt is ajánljuk a témában

A német köztévé hülyézi a magyarokat

A ZDF műsorának javaslata szerint minden európai tagország vezetője találkozzon Magyarország és Lengyelország kivételével, és közösen mondják ki, hogy kilépnek az EU-ból, majd alkossanak új közösséget. Ez lenne a Hülye Magyarok és Lengyelek Nélküli Európai Unió.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nimril
2024. május 26. 12:57
Lassan azért kezdeni kéne már valamit ezekkel a hazaárulókkal. Sajnos, Németországban és más nyugat-európai országokban is az ilyen "interjúk" alapján ítélik meg Magyarországot, a magyarokat. Ismerősömtől is kérdezték már meg külföldön, hogy mi tényleg ilyen ostobák vagyunk, hogy egy ilyen szar országban élünk, és ilyen szar vezetőket választunk? Sajnos, ez a negatív propaganda vezetett részben trianonhoz is. Nem tudom, hogy Európában van-e még egy ország, amelyben ilyen félelmetes mértéket öltött a hazaárulásra, a saját országod befeketítésére való hajlam. Ez felháborító, és egyben nagyon szomorú is!
madras
2024. május 22. 21:45
Mocskos hazaáruló, pénzéhes kis pöcs vagy Övcsat Peti, már a Soros faszát szopod, te faszfej.
Lajoss
2024. május 21. 08:42
Na,a NER-takony Matykó.. Bizony,a civilizált világ borzad a magyar pártállamtól…🤷‍♂️
gyzoltan-2
2024. május 21. 07:21
Előjáróban leszögezhetjük, hogy nincs német média! (-amint magyar sincs!) Ami van, az elsősorban internacionalista globalista, maffia-jellegű szövetség, baloldali felállással, azaz meghatározó zsidó befolyással..! Változatlanul! -nem volt véletlen, hogy a zsidó SZDSZ vezérei, annak idején, készséges partnert, fogadó készséget találtak a németországi médiában! Éltek is vele rendesen.., meg vissza! A média maffia-jellegét nem enyhíti semmiféle morfondírozás, semmiféle próbálkozás, hogy valamiféle ráhúzott, álcázó, Jákob-báránybőrrel demokratikus intézménnyé varázsoljuk..! -már nehogy valaki is kétségbe vonja, vagy pláne megváltoztassa a kirekesztően kisajátított média több évszázados uralkodói gyakorlatát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!