Váratlan helyről kapott határozott védelmet Magyarország

2024. április 02. 18:32

Az olaszok ne adjanak leckét senkinek – végre tényeken alapuló cikk született a kegyetlen antifa támadó ügyében.

2024. április 02. 18:32
null

Nyitókép: TV2, képernyőmentés

Paradox módon Ilaria Salis jobban tenné, ha Magyarországon maradna, hogy szembenézzen a tárgyalással. Ott jobban bánnak vele – írja némi meglepetésre az Il Foglio. A szélsőbaloldali antifa aktivista, aki társaival ártatlan emberekre támadt brutális kegyetlenséggel, hónapok óta panaszkodik a magyarországi börtönkörülményekre, az olasz sajtó pedig mártírként kezeli, és azt követeli, hogy a magyar bíróság engedélyezze az olaszországi házi őrizetet.

Üdítően hat tehát az olasz lap józan hangja, amely felhívja arra a figyelmet, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságának jelentései alapján egyértelműen rosszabbak az olaszországi börtönkörülmények.

Az adatok szerint Törökország és Oroszország után Olaszországgal szemben hozta a legtöbb ítéletet a Bíróság, kilencszer kínzásért – Magyarország esetében ilyen ítélet sohasem történt –, ráadásul az olasz börtönök lényegesen zsúfoltabbak, mint a magyar intézmények.

Salisnak hazájában éveket kellett volna várnia még arra is, hogy ténylegesen a bíróság elé léphessen. Ott pedig fémrúddal ellátott ketrecben helyezték volna el. Az olaszok ne adjanak leckét senkinek

– hívja fel a figyelmet az Il Foglio. A cikk azt is megjegyzi, hogy a túlzsúfoltság Olaszországban megközelítette azt a szintet, amiért 2013-ban elítélték a foglyokkal szembeni embertelen és megalázó bánásmód miatt.

Persze az olasz lapok többsége távol tartja magát a tényektől: a La Repubblica egyik újságírója például nyílt levélben állt ki Ilaria Salis mellett, és azt állítja, a kormányok között olyan kapcsolat van, amelyben az olaszok nagy meglepetésre fedezték fel, hogy ők a gyenge ország, ami aláveti magát a ragadozó akaratának.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­g­ö­s­ ­l­á­­­n­y­o­k­­­ ­­v­á­­r­­­n­a­­k­­ ­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
auditorium
2024. április 03. 09:01
A MANDINER előre teszi a hazai perpatvart, az utolsó hirek között szerepelnek a nemzetközi hirek. MA már. 3- án 8,35 h - SKY tg 24 - RIPORT volt online Salis apjával. Az ol. Közt.Elnök bár nem avatkozhat bele az ügybe, de szolidaritását fejezte ki Ilaria apjával, aki megerősitette, "a láncok, lakatok botrányosak, politikai per lett az ügyből , mert egy éve van börtönben ártatlanul és az ol. kormány nem tett ellene semmit , ezért kéri az ol. kormány segitségét. Apja szerint a neonácik támadták meg őket. Az összes napilapot Orbán ellenőrzi. A börtönben kicsit javult a helyzet, de nem cserélték ki a matracot, tehát az ágyi poloskák maradtak."
auditorium
2024. április 03. 08:31
Ma, 2O24. márc.3-án a SKY tg24- Sat-TV- adón az ol. nő apjával lesz riport rövidesen, aki a magy. diktatórikus rezsimet okolja lánya szigorú fogvatartásáért. Nem ártana, ha pl. egy kommunikációs Szakember ezt megnézné és legalább 1x megválaszolná, miért tartóztatták le a lányát.
Kecmec
2024. április 03. 04:10
Szerencséje van a kis picsának , hogy elpuhultunk és elustultunk.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!