Váratlan fordulat: Németország és Ausztria is egyetért Magyarországgal

2024. április 05. 08:44

Izrael három legerősebb támogatója is elfogadta azt a szövegezést, amely megdöbbentőnek tartja a kritikus humanitárius helyzetet Gázában.

2024. április 05. 08:44

Nyitókép: AFP/DPA/Christoph Söder

A legutóbbi EU-csúcson Németország, Ausztria és Magyarország is egyetértett egy olyan megfogalmazással, amely szerint az Európai Tanács megdöbbentőnek tartja a polgári életek példátlan mértékű elvesztését és a kritikus humanitárius helyzetet Gázában – írja a Neue Zürcher Zeitung.

A cikk kiemeli:

ez a három ország eddig Izrael legerősebb támogatói közé tartozott.

Valamennyi tagállam elítélte továbbá az új ciszjordániai telepek építését, és bejelentette, hogy nemcsak a Hamász terrorszervezetet, hanem a radikális zsidó telepeseket is szankciókkal sújtja.

Ezt eddig különösen Magyarország ellenezte, miközben a német külügyminiszternek például nagyon határozott véleménye volt az ügyről. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­­l­­­á­­n­­­y­­o­k­ ­­v­á­­­r­n­a­­­k­­­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
laurahann
2024. április 06. 09:57 Szerkesztve
,,,,,
starlord-2
2024. április 06. 03:01 Szerkesztve
A likudos orbán csótány eddig támogatta netanjahu-t történelmi szövetségesét, de csak meg lettek baszva egy geci jó party! :D
polárüveg
2024. április 06. 03:00
Izrael tiszta új lapot akar. Közben egy másikat meg teleír. Izraelnek újra kellene értelmeznie magát, és másokkal való viszonyát. Ha marad ezen a sínen, akkor olyan viszonyokat teremt, amely egy kicsi hatástól is elsöprő lavinát indíthat el kikerülhetetlenül. Biztos, hogy ezt akarnák? A régi beidegződéseket fájdalmasan ki kellene metszeni az új alapok teremtéséhez, vagy ez az út rossz helyzetbe, veszélyesen rossz állomásba vezet. Az őket segítők, megtartók ki is dobhatják a kapcsolatot, mert érdekösszeütközés nyílt. Lenne elfogultságtól nem elhomályosult szemük, mely jövőbe látó, akkor változtatnának a saját érdekükben. Amíg lehet. Jelenleg Izrael léte egy általa be nem tartott, vagyis semmis nemzetközi szerződésen alapszik. Átgondolták, hogy mit jelent ez? Nemcsak jogilag, hanem annál fontosabb téren? A visszaható sorsnál nincs nagyobb ellenfél...nem lehet mindig kijátszani. Isten óvja Izrael népét, és valamennyi népet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!