Sokkoló váddal támadja Magyarországot a brüsszeli szaklap

2024. április 05. 08:48

Az EUobserver szerint Magyarországon már nincs demokrácia, az Európai Bizottság pedig súlyos hibát követett el, amikor felszabadította az országnak tényszerűen járó uniós források egy részét.

2024. április 05. 08:48
FRANCE - EU - POLITICS - EUROPEAN COMMISSION PRESIDENT

Nyitókép: AFP/Abdesslam Mirdass

Félrevezető fogalom a populista jelző használata Orbán Viktor rendszerére. Helyesebb azt mondani, hogy az olyan pártok, mint a Fidesz, puha autokráciát képviselnek – írja az EUobserver.

A török elnök rendszere sokkal elnyomóbb, ennek ellenére nem lehet azt állítani, hogy Magyarország egy demokrácia

– állítja a brüsszeli szaklap, amely nem először támadja a magyar kormányt teljesen szürreális cikkekkel.

Most éppen azt közölte Michael Meyer-Resende, hogy a júniusi választások nem lesznek igazságosak, az Európai Bizottság pedig helytelenül cselekedett, amikor felszabadított több mint 10 millió eurót a Magyarországnak tényszerűen járó uniós forrásokból. Tegyük hozzá: utóbbi vád illeszkedik a legszélsőségesebb magyarellenes EP-képviselők narratívájába.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­ö­g­­­ö­­­s­ ­­­l­­­á­­n­­y­­­o­­­k­ ­­­v­­á­r­­n­­­a­k­­­ ­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Lajoss
2024. április 09. 20:19
Hitvány pártállam lett Magyarország…most veszik észre?!
2024. április 05. 15:14 Szerkesztve
Ők miért nem kérdezik meg a népet, hogy mit akarnak??? Ja, hogy nem merik, mert el lennének zavarva a pi**ába. De, nálunk nincs demokrácia. Hányok a libsiktől....
marcon-2
2024. április 05. 10:36
Amikor az EUobserverhez hasonlatos bérenc médiumoknak azzal semmi bajuk, hogy az Európai Uniót, mint szuverén nemzetek közösségét gyakorlatilag egy, a demokrácia alapértékeivel ellentétesen senki által meg nem választott, hanem az USA központú háttérhatalom által kinevezett "szuperkormány" irányítása alá akarják terelni, akkor egy ilyen cikkre nincs más válasz: na, menjetek a p.csába! (megj.: a cikkben említett 10 millió az 10 milliárd(!))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!