Sokkoló: késes támadás történt Franciaországban, mert inni mertek az iszlám ünnep alatt

2024. április 12. 15:15

Halállal végződő késes támadás történt Franciaországban, mert inni mertek az iszlám ünnep alatt.

2024. április 12. 15:15
null

A nyitókép illusztráció. Fotó: Getty Images/Murat Taner

Két embert késeltek meg szerda este Bordeaux városában, mert alkoholt fogyasztottak. Az áldozatok egyike egy hajléktalan férfi volt, a másik egy migránsokat segítő szervezet által támogatott férfi. A támadó először sértegette őket az alkoholfogyasztásuk miatt, aztán ököllel esett nekik. Az áldozatai előbb elhajtották őt, de aztán egy késsel tért vissza: 

egyiküket halára szurkálta, a másikuk életben maradt, ápolás alatt van.

Az elkövető a Le Point értesülése szerint egy 25 éves afgán volt, aki szerepelt az Európában menedéket kérők rendszerében, és 2021-ben kapta meg a menedékjogot.

Azért késelt szerdán, mert az illetők az Eid nevű muszlim ünnepen, a ramadán záró napján ittak alkoholt. Miután a kiérkező rendőrök felszólítására nem tette le fegyverét, sőt elindult feléjük, az egyik rendőr lelőtte őt.

Mint kiderült, az elkövető azon az este már másokat is megtámadott amiatt, mert rosét ittak Eid napján, késsel fenyegetve az illetőket.

A francia ügyészség szerint „még vizsgálni kell az elkövető pontos motivációit”,

 és azt is közölték, hogy úgy látják, a történteket „nem lehet terrortámadásként értelmezni”.

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­ö­­g­­ö­s­­ ­­l­­á­­n­y­o­­k­­­ ­­­v­­­á­­r­­n­­a­k­ ­­­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Reszelő Aladár
2024. április 15. 20:48
Hagyjuk már, ez csak egy átlagos szerda este a nyugati kalifátusban. Ez van, ha az új franciák ünnepelnek, vagy gyászolnak, ha nyer, ha döntetlent játszik, vagy ha kikap a csapatuk. Sőt, szerintük ez annyira rendben van, hogy mindenkinek így kellene csinálni.
rockercicc
2024. április 14. 03:18
Rohadjon meg az összes muzulmán geci.
szabadabb
2024. április 13. 21:39
Refugees wellcome ! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!