„Nevetséges öngól” – kiakadt a Politico a brüsszeli konferencia-blokád miatt

2024. április 18. 09:59

A brüsszeli városvezetés több muníciót adott az európai jobboldalnak, mint amiről két hónappal a választások előtt álmodni mertek volna – írja a Politico.

2024. április 18. 09:59
null

Fotó: Simon Wohlfahrt / AFP

„»Nevetséges öngól«: A brüsszeli polgármester ingyen lökést adott az európai jobboldalnak az uniós választások előtt” – ezzel a címmel jelent meg a POLITICO csütörtök reggeli cikke. Ismert, kedden blokád alá vette a brüsszeli rendőrség a békepárti, migrációellenes a Nemzeti Konzervatív Konferenciát (NatCon). A brüsszeli polgármester korábban az áram elvágásával is fenyegetőzött annak érdekében, hogy a rendezvény félbeszakadjon, majd utasítást adott, amire hivatkozva a rendőrség kérte a rendezvény lefújását. Szerdán azonban a belga bíróság hivatalosan is megsemmisítette a konferencia leállításáról szóló városvezetői végzést.

Ezt is ajánljuk a témában

„Az európai nacionalisták azért jöttek Brüsszelbe, hogy az uniós szuperállam ellen harcoljanak, de végül egy helyi polgármesterrel kerültek szembe” – írja cikkében a Politico. A szerző szerint minden valószínűség szerint az európai jobboldal találkozója nem keltett volna nagy globális figyelmet.

A városvezetők konferencia leállítására tett kísérletei azonban nemzetközi felháborodást váltottak ki, és több muníciót adtak az európai jobboldalnak, mint amiről két hónappal a választások előtt álmodni mertek volna – olvasható a brüsszeli lapban.

Ezután a Politico ismertette Emir Kir, brüsszeli kerületi polgármester kísérletét a NatCon beszüntetésére, amiről azt írta, hogy visszafelé sült el és

felbátorította a növekvő jobboldali frakciót, amely az elkövetkező hónapokban egyre több helyet és befolyást szerezhet.

Ezt is ajánljuk a témában

A brüsszeli lap azt is megemlíti, hogy a belga miniszterelnök, Alexander De Croo is elfogadhatatlannak nevezte a békepárti konferencia beszüntetésére tett kísérletet. „A politikai gyűlések betiltása alkotmányellenes, pont” – hangsúlyozta a liberális politikus.

Guy Verhofstadt belga liberális EP-képviselő, aki a Brexit miatt gyakran került összetűzésbe Farage-zsal, „nevetséges öngólnak” nevezte a lépést.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­­g­ö­s­ ­­­l­­á­n­­­y­o­­­k­­ ­­v­á­­­r­n­­a­­k­­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
B_kanya
2024. április 20. 22:58
Tommaso 2024. április 18. 12:44 "A Magyarországon a szólás-, és sajtószabadságot másfél évtizede páros láppal tipró FIDESZ" A HÜLYE tomika FOSIK a Fidesztől, különben nem hazudnak napi 300 kommentben. Rogán cenzúrázza a fészt, mi?
tavirozsa2
2024. április 18. 23:40
⚽ Így van,öngól, ingyenreklám...köszi, Emir!!!🙋😃
billysparks
2024. április 18. 15:27
A mi komcsijainknak még fel kell dolgozniuk ezt a hírt. Mivel nem az eszük ről híresek, ez időbe telik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!