Miniszteri biztos: Gyalázat, ahogy az unió a magyar egyetemistákkal bánik!

2024. április 08. 20:02

Rodrigo Ballester szerint az Erasmuson túl is van élet.

2024. április 08. 20:02

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A magyar egyetemek jelentős részének kizárása a közvetlen brüsszeli finanszírozású programokból igazságtalan döntés – hangoztatta Fellegi Áron, az EuroAtlantic Zrt. nemzetközi tanácsadó cég alelnöke az MTI-nek nyilatkozva a kérdésről rendezett konferencián Rómában hétfőn.

Fellegi Áron hangsúlyozta, hogy az Erasmus és a Horizon Europe programokból való kizárás nehéz helyzetbe hozza a magyar egyetemeket. „Célunk, hogy a nemzetközi közeget, közte az olasz vállalati és egyetemi környezetet megszólítva, bátorítsuk az olasz intézményeket, egyetemeket, kutatóintézeteket, hogy a jelenlegi nehéz helyzet ellenére is működjenek együtt a magyar egyetemekkel, potenciális partnerséget építsenek fel a magyar intézményekkel” – mondta az EuroAtlantic Zrt. vezetője.

A magyar egyetemeknek az EU-forrásokból való kizárása című, angol nyelvű konferenciát, melyet az EuroAtlantic Zrt. és a Matthias Corvinus Collegium közösen szervezett, az olasz főváros magyar kulturális intézete látta vendégül. Többek között római, nápolyi és olaszországi székhelyű nemzetközi egyetemek képviselői vettek részt a találkozón. 

Rodrigo Ballester, a felsőoktatás és a kutatás nemzetköziesítéséért felelős magyar miniszteri biztos

hatalmas igazságtalanságnak és gyalázatnak nevezte több mint húsz magyar egyetem kizárását.

Az MTI-nek kijelentette, hogy a magyar egyetemisták rosszabb helyzetben találják magukat, mint orosz hallgatótársaik, akiket egyénileg nem sújt hasonló kizárás az európai egyetemeken. Rodrigo Ballester megjegyezte, „az Erasmuson túl is van élet”. Hozzátette, hogy a római konferencia a magyarországi oktatási és kutatóközpontok kiválóságának megismertetését is szolgálja, újfajta európai és nemzetközi kapcsolatok kiépítésével.

A találkozó panelbeszélgetésén felszólalt Prukner Péter, a győri Széchenyi István Egyetem digitális fejlesztési központjának adjunktusa, valamint Vincenzo Lipiello, a nápolyi II. Frigyes egyetem robotika tanszékének professzora.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­n­y­o­­k­­­ ­v­­­á­r­­­n­­­a­k­ ­­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
tikkadt-szocske
2024. április 10. 11:32
Az ájrópaidemoráciajogállamiság esetén a nép véleménye nem irányadó.
gyzoltan-2
2024. április 09. 05:53
"Miniszteri biztos: Gyalázat, ahogy az unió a magyar egyetemistákkal bánik!" Teljesen jogosan! Ez a trend! Egyszerűen nem zárható ki, hogy a magyarországi egyetemi hallgatók közé magyarok is bekeverednek, márpedig ez a meghódított szolganépeknél nemkívánatos jelenség... -hogyan tartsunk magyart, hát így..!
pandalala
2024. április 08. 22:33
jogállamiság egyenlőség testvériség .... internacionálé de, nem "úgy" .... :-DD :-(( európai értékek ............ faszom .. :-((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!