Megbukott Von der Leyen embere

2024. április 11. 16:07

Az Európai Parlament visszahívná a vitatott bizottsági „követet”.

2024. április 11. 16:07
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

 

Az Európai Parlament 384-144 arányban megszavazta, hogy vonják vissza Markus Pieper kinevezését, mivel a vádak szerint baráti alapon történt a jelölése egy bizottsági pozícióra – számolt be az Euronews. 

Sokan támadták Von Der Leyent a kinevezés miatt. Az Euronews megjegyzi, hogy a parlament döntése nem biztos, hogy befolyásolja más EU intézmény döntési procedúráját. 

A baloldali pártok által benyújtott kiegészítés megkérdőjelezte, hogy figyelembe vették-e az érdemek, a nemek közötti egyenlőség és a földrajzi egyensúly elvét, mikor Piepert választották a szerepre. 

A képviselők szerint „cimboraság” van a kinevezés hátterében, mivel Pieper ugyanannak a pártnak a tagja, mint Ursula von der Leyen. 

Daniel Freund zöldpárti képviselő szerint „szomorú és szégyenteljes” volt, hogy Piepert nevezték ki a Bizottság kisvállalkozásokkal foglalkozó megbízottjának, ami havi 20 ezer eurós fizetéssel járó állás.

Eric Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője közvetlenül a szavazás után az újságíróknak elmondta, hogy „az Európai Parlamentnek a saját hatáskörébe tartozik, hogy megszavazza az általa kívánt módosításokat”, de hozzátette, hogy a Bizottság „intézményi függetlenséggel” rendelkezik a felvételi ügyekben.

Bár a módosítás átment, nem világos, hogy milyen befolyása lesz a Bizottságra. Pieper már aláírta a szerződést, hogy jövő keddtől, április 16-tól munkába álljon.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­ö­g­­ö­s­­­ ­l­á­­­n­­­y­o­­­k­­ ­­v­­á­­­r­­n­­a­k­­­ ­­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Krupp Skya
2024. április 11. 22:30
"kunfia1 Orbánéknak az "értékrendje" a lopott pénz, pedofilia, és a hazudozás "szent"háromsága" És a ti értékrendetek elvett földek, körömletépés, egymás akasztása, nyugdíjfelezés, nem lesz gáz áremelés.
Krupp Skya
2024. április 11. 20:30 Szerkesztve
"kunfia1 2024. április 11. 17:31 "Az Európai Parlament 384-144 arányban megszavazta, hogy vonják vissza Markus Pieper kinevezését, mivel a vádak szerint baráti alapon történt a jelölése egy bizottsági pozícióra – számolt be az Euronews. " Ejha, ezek szerint ő is azt tette, mint Orbán, aki saját bevallásuk szerint az állami posztokra jó elvtársak családtagjait teszi? "Hm.... Akkor a szarházi is megbukott? Az soha, mert kifehéredett ujjakkal szorítja, ragaszkodik a hatalmához, és a lopott pénzhez." Ezeket a hülyeségeket te találod ki, vagy az ÁVH írja elő neked?
Krupp Skya
2024. április 11. 20:26
Meg lehet érteni, én is kinevezném a barátnőmet ha dugna velem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!