„Bravó, Belgium!” – Donald Tusk embere ünnepel, amiért Orbán Viktorék cenzúra áldozatai lettek

2024. április 18. 09:47

A lengyel kormánypárti politikus Belgiumot dicsérte, pedig az ország miniszterelnöke elfogadhatatlannak nevezte a történteket.

2024. április 18. 09:47
PM Donald Tusk In Krakow, Poland

Nyitókép: AFP/Beata Zawrzel

Donald Tusk párttársa ünnepelve fogadta a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciáját (NatCon) körülvevő botrányt – írja a Do Rzeczy, amely megjegyzi, Pawel Kowal kormánypárti politikus örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Brüsszelben a konzervatív politikusok a cenzúra áldozatai lettek. Ez egyébként nem igaz, hiszen a békepárti és migrációellenes rendezvényt megtartották, Orbán Viktor is felszólalt, ám az tény, hogy a magyar miniszterelnököt is a kommunizmusra emlékeztették az események.

A rendőrség lezárta a brüsszeli putyini találkozó helyszínét. Bravó, Belgium! Kár, hogy a volt lengyel miniszterelnök odament. Ők nem konzervatívok, hanem putyinisták

– idézi Kowalt a lap.

A korábbi lengyel kormányfő, az eseményen ugyancsak felszólaló Mateusz Morawiecki utoljára a 80-as években tapasztalt olyan cenzúrát, mint amit most akartak elérni Brüsszelben. A „Bravó, Belgium” kapcsán pedig jegyezzük fel, hogy az ország miniszterelnöke elfogadhatatlannak és alkotmányellenesnek nevezte a történteket.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­s­­ ­l­­­á­­n­­­y­­o­k­­ ­v­­­á­­­r­­n­­­a­­k­ ­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
letsgobrandon-2
2024. április 18. 19:24
a lengyel moslék is csak olyan mint a többi
Phm045
2024. április 18. 11:59
Idióta lengyel másnap mit csinált? Sajnos nem kötötte fel magát bánatában, hogy mégsem maradt el...........
Tommaso
2024. április 18. 11:58
A Magyarországon a szólás-, és sajtószabadságot másfél évtizede páros láppal tipró FIDESZ igazságtalanul általánosit egyetlen város egyetlen kerületének egyetlen politikusa által hozott vitatható döntésből, és kritikáját kiterjeszti az egész Európai Unióra. Teljesen alaptalanul, hiszen nemcsak a Momentum, hanem számos liberális és baloldali párt is elitélte a brüsszeli kerületi polgármester téves határozatát. Amit egy Brüsszeli Biróság másnap meg is semmisitett, igazolva azt, hogy Nyugat-Európában - Orbanisztánnal ellentétben - MŰKÖDIK A JOGÁLLAM.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!