Azonnal vizsgáljuk ki az orosz befolyást az Európai Parlamentben!

2024. április 05. 07:28

​A hazug propaganda elképesztő károkat okoz.

2024. április 05. 07:28
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

Nyitókép: Union Europeenne/Hans Lucas via AFP

„Jövő csütörtökön szavazunk az indítványomról: azonnal vizsgáljuk ki az orosz befolyást az Európai Parlamentben! ​A hírek szerint Európa több országában (köztük állítólag Magyarországon is) megvesztegettek EP-képviselőket, jelölteket, politikusi köröket, hogy oroszbarát narratívát terjesszenek az Európai Parlamentben és Ukrajna ellen hangolják az európai közvéleményt. Ez vérlázító, különösen, hogy vészesen közeleg az EP-választás - sürgősen lépnünk kell, hogy megőrizhessünk a választások szabadságát, függetlenségét.

A Renew Europe frakció nevében módosító indítványt nyújtottam be a Parlament zárszámadásában, amellyel sürgős vizsgálatot kérek a felmerült orosz befolyásolási botrány miatt. Erről jövő csütörtökön szavazunk a brüsszeli plenáris ülésen.

A módosítóban aggodalmunkat fejezzük ki az Európai Uniót célzó, különösen oroszországi, nagyszabású külföldi beavatkozási és dezinformációs kampányok miatt. Az Európai Parlamenten belül szigorúbb biztonsági kultúrára van szükség, amelynek magába kell foglalnia az EP-képviselők és munkatársaik számára a kötelező és rendszeres biztonsági képzést, illetve a fokozott biztonsági átvilágítást.

​A hazug propaganda elképesztő károkat okoz, és minden európai állampolgár érdeke, hogy mielőbb tisztán lássunk ebben az ügyben.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­ö­g­­­ö­­s­­ ­l­á­­n­­y­­­o­­­k­ ­v­­á­­r­­n­­­a­k­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Selamat
2024. április 06. 23:28
Akkor az EUP-ben megint lebuknak a ballibsik.
Burdisgarage
2024. április 06. 21:50
ABC sorrendben, kezdjük az amerikaival!
KBA98
2024. április 06. 20:25
Téged kell kivizsgálni agyilag és gerincileg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!