Ukrajnának szánt golyóálló mellények árát sikkasztották el

2024. március 14. 17:46

A nyomozás szerint az ukrán fegyveres erőknek szánt ötezer golyóálló mellényre kapott pénz egy részét luxusautók és ingatlanok vásárlására költötték.

2024. március 14. 17:46
Besorozott orosz újoncok kiképzése 2022-ben

Nyitókép: Besorozott újoncokat képeznek ki az orosz védelmi minisztérium noginszki gyakorlóterén 2022. december 13-án. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

 

Az ukrán korrupcióellenes hivatal (NABU) és a korrupcióellenes különleges ügyészség (SZAP) munkatársai Finnországban a helyi rendőrséggel együttműködve őrizetbe vettek három személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy golyóálló mellények megvásárlására elkülönített pénzt sikkasztottak el – hozta nyilvánosságra csütörtökön a NABU honlapján.

A közlemény szerint a gyanúsítottakat március 11-én vették őrizetbe Finnországban. Közöttük van egy közelebbről meg nem nevezett magáncég képviselője, akinek 

a vállalata nem szállította le az 5,7 millió euró (2,26 milliárd forint) értékben megvásárolt, és teljes mértékben kifizetett golyóálló mellények felét 

a védelmi minisztériumnak. 

A nyomozás szerint az ukrán fegyveres erőknek szánt ötezer golyóálló mellényre kapott pénz egy részét luxusautók és ingatlanok vásárlására költötték. A hatóságok lefoglalták az egyik gyanúsított – egy finn állampolgár – ingatlanját – derült ki a NABU közleményéből.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­­A­ ­d­ö­g­ö­­s­­ ­­l­­­á­­­n­­­y­o­­­k­­ ­­v­­á­­­r­­­n­­­a­­k­­­ ­­r­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­𝗡
KBA98
2024. március 15. 11:25
Kellett a pénz a következő villára!
backsplash
2024. március 15. 05:05
Elvitték őket, mert ők is mertek lopni a pénzből...
lajajakab11
2024. március 15. 01:13
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!