Megtört a jég: akár bizonyos területek feladásáról is tárgyalhat Zelenszkij

2024. március 29. 19:54

Az ukrán elnök a 2022 februárja óta elvesztett területek hovatartozásával kapcsolatban akár már hajlandó lehet tárgyalóasztalhoz ülni.

2024. március 29. 19:54
Volodimir Zelenszkij

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az orosz-ukrán háború kitörése óta első alkalommal mondta ki, hogy kész tárgyalni Vlagyimir Putyinnal még azelőtt, hogy az ukrán fegyveres erők elérnék az 1991-es határokat – írja a Strana.

Nem lesz szükségünk arra, hogy minden területünket kizárólag katonai eszközökkel elfoglaljuk.

Biztos vagyok benne: ha Oroszország elveszíti, amit elfoglalt, akkor teljesen elveszíti azoknak az országoknak a bizalmát is, amelyek még mindig kétségek között vannak, hogy támogassák-e Ukrajnát, vagy sem” – fogalmazott az ukrán elnök.

„A győzelemhez segíteni kell Ukrajnát, hogy gazdaságilag győzzön, hogy erős legyen a harctéren és politikailag. Nem kizárólag katonailag kell majd minden területünket elfoglalni” – foglalta össze a véleményét Zelenszkij.

A cikk kiemelte, hogy az ukrán elnök és hivatala korábban következetesen kijelentette, hogy Kijev addig nem tárgyal Oroszországgal,

amíg az ukrán fegyveres erők el nem érik az 1991-es határokat, ezzel a megnyilvánulásával azonban most az ukrán elnök a cikk szerint valószínűleg arra utalt, hogy a 2022 februárja óta elvesztett területek hovatartozásával kapcsolatban már hajlandó lenne tárgyalóasztalhoz ülni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­s­­­ ­l­­á­­n­y­­­o­­k­­ ­­­v­­­á­r­­n­a­k­­ ­­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
nitsahon
2024. április 01. 09:12
Kievben fogják HÁBORÚS BŰNEIÉRT, saját lakosságának MÉSZÁRSZÉKBE HAJSZOLÁSÁÉRT BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLÍTANI Zeleninárt?
kbs-real
2024. március 31. 11:00
Ezt ki értelmezte így? Ugyanis nem ezt mondta, Feri! "Nem kizárólag katonailag kell majd minden területünket elfoglalni” Ez éppenséggel azt jelenti - különösen az előző mondatok kontexusában, hogy a katonai visszafoglalás nem hogy szükséges, de még csak nem is elég. (Ti. "gazdaságilag" és "politikailag" is győzniük kell.)
ParaBellumm
2024. március 30. 14:06
Ezt a kis szivárványos gyökeret lovakkal kellene darabokra tépetni és az "országa" négy sarkába kitűzni...ha jól emlékszem a régmúlt időkben volt ilyen bünti...csak a pötty korrupció és saját népe irtása miatt amit eddig is tolt ez a "rendes demokrata".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!